Funklegende Bootsy Collins deze zomer naar Paradiso!

Geschreven door op 27 februari 2017 om 17:26

Funklegende Bootsy Collins komt naar Nederland! De legendarische bassist betreedt op 22 juni het podium van Paradiso in Amsterdam.

Bootsy Collins naar Paradiso

De legendarische bassist, zanger en songwriter William ‘Bootsy’ Collins, komt deze zomer naar Amsterdam! De Amerikaanse muzikant komt op 22 juni met zijn ‘spacebass’ naar Paradiso voor een optreden vol funk en soul.

Tickets Bootsy Collins

Kaarten voor de show van de meesterbassist zijn verkrijgbaar vanaf 3 maart. Deze zijn beschikbaar via de volgende verkoopkanalen:

Primair:

Kaarten

Secundair:

Kaarten

The J.B.’s, Parliament-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band

In 1968 startte Bootsy samen met broer Catfish Collins, Kash Waddy en Philippe Wynne de band ‘The Pacesetters’. Deze band werd later de originele begeleidingsband van James Brown, onder de naam ‘The J.B.’s’. Zo is Bootsy’s spel te horen in de James Brown-hits ‘Sex Machine’ en ‘Soul Power’.

Later speelde de bassist in ‘Parliament-Funkadelic’, dat overigens later dit jaar in Nederland staat. In 1976 startte Bootsy zijn ‘Bootsy’s Rubber Band’. Verder heeft de funklegende in zijn langdurige carrière samengewerkt met artiesten als Snoop Dogg en de Red Hot Chili Peppers.

Bron: Paradiso

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.