Albumrecensie: Justin Bieber – Purpose

Geschreven door op 13 november 2015 om 10:00
Justin Bieber - Fotocredits Pascal Parvex (Wikimedia Commons)

Vandaag is het album van Justin Bieber uitgekomen. Het afgelopen jaar is hij doorgebroken als ‘volwassen’ artiest. Maar is zijn album dat ook?

Mark My Words

Intro van het album, de nanana op de achtergrond is nogal irritant. Gelukkig duurt het maar twee minuten.

I’ll Show You

Je hoort duidelijk dat het album is geproduceerd door Skrillex. Het nummer heeft wel een rustiger vibe dan de singles What Do You Mean, Sorry en Where Are Ü Now.

What Do You Mean

Deze kennen we al een tijdje. En verveelt nog steeds niet. Ook een stuk dansbaarder dan de de vorige twee tracks.

Sorry

Zijn laatste single en misschien wel de beste track van het album. Bijna onmogelijk om niet te bewegen op de beat.

Love Yourself

Mooi nummer, maar wel erg rustig. De trompetsolo is wel een beetje gejat van Cheerleader van Omi. Het nummer doet me wel een beetje denken aan dit filmpje uit Family Guy.

Company

Ook dit nummer bewijst weer dat Justin echt volwassen is geworden. Zou zomaar weer eens een hit kunnen worden.

No Pressure

Fijn om even wat lagere geluiden te horen. Dit nummer dat hij samen met rapper Big Sean heeft gemaakt is een welkome afwisseling.

No Sense

Justin kan nog steeds hoog zingen. Wel een veel hoger hiphopgehalte dan we van hem gewend zijn. Misschien komt dat wel door Travis Scott.

The Feeling

Track 9. Eindelijk een beetje tempo. Niet agressief, niet keihard, maar wel vrolijk en dansbaar. Of het nou pop, hiphop, of dance is, Justin Bieber doet daar niet moeilijk over.

Life is Worth Living

Een piano. Die hadden we nog niet gehoord op dit album. Mooie ballad, maar geen potentiële hit.

Where Are Ü Now

Deze plaat markeert toch wel het begin van de ‘volwassenheid’ van Justin Bieber. Het drama dat ‘Baby’ heette is vergeten. Dit is een blijvertje.

Children

Skrillex heeft bijna het hele album geproduceerd, maar hier krijgt hij ook de credits als artiest. Begint als een ‘standaard’ relaxte Biebersong, maar krijgt een fris EDM-sausje. Dit is de floorfiller van het album.

Purpose

De titeltrack van het album. Een excuus aan de misdragingen die hij de afgelopen tijd heeft begaan. Een mooi nummer, dat voor de verandering niet over liefde gaat. Het persoonlijkste nummer van het album.

Justin Bieber Purpose

Justin Bieber – Purpose

Het album ligt vanaf vandaag in de winkel.

Vandaag is het album van Justin Bieber uitgekomen. Het afgelopen jaar is hij doorgebroken als 'volwassen' artiest. Maar is zijn album dat ook? Mark My Words Intro van het album, de nanana op de achtergrond is nogal irritant. Gelukkig duurt het maar twee minuten. I'll Show You Je hoort duidelijk dat het album is geproduceerd door Skrillex. Het nummer heeft wel een rustiger vibe dan de singles What Do You Mean, Sorry en Where Are Ü Now.
What Do You Mean Deze kennen we al een tijdje. En verveelt nog steeds niet. Ook een stuk dansbaarder dan de de vorige twee tracks.
Sorry Zijn laatste single en misschien wel de beste track van het album. Bijna onmogelijk om niet te bewegen op de beat.
Love Yourself Mooi nummer, maar wel erg rustig. De trompetsolo is wel een beetje gejat van Cheerleader van Omi. Het nummer doet me wel een beetje denken aan dit filmpje uit Family Guy.
Company Ook dit nummer bewijst weer dat Justin echt volwassen is geworden. Zou zomaar weer eens een hit kunnen worden. No Pressure Fijn om even wat lagere geluiden te horen. Dit nummer dat hij samen met rapper Big Sean heeft gemaakt is een welkome afwisseling. No Sense Justin kan nog steeds hoog zingen. Wel een veel hoger hiphopgehalte dan we van hem gewend zijn. Misschien komt dat wel door Travis Scott.
The Feeling Track 9. Eindelijk een beetje tempo. Niet agressief, niet keihard, maar wel vrolijk en dansbaar. Of het nou pop, hiphop, of dance is, Justin Bieber doet daar niet moeilijk over. Life is Worth Living Een piano. Die hadden we nog niet gehoord op dit album. Mooie ballad, maar geen potentiële hit. Where Are Ü Now Deze plaat markeert toch wel het begin van de 'volwassenheid' van Justin Bieber. Het drama dat 'Baby' heette is vergeten. Dit is een blijvertje.
Children Skrillex heeft bijna het hele album geproduceerd, maar hier krijgt hij ook de credits als artiest. Begint als een 'standaard' relaxte Biebersong, maar krijgt een fris EDM-sausje. Dit is de floorfiller van het album. Purpose De titeltrack van het album. Een excuus aan de misdragingen die hij de afgelopen tijd heeft begaan. Een mooi nummer, dat voor de verandering niet over liefde gaat. Het persoonlijkste nummer van het album. Justin Bieber - Purpose Het album ligt vanaf vandaag in de winkel.

Album

Album - 6.9

6.9

Goed, maar kan beter

Purpose is een erg rustig album met veel hiphopelementen. Desondanks is het erg toegankelijk, ook voor niet-Beliebers. Het album is niet echt geschikt om op zaterdagavond te luisteren, maar als je relaxt op wilt staan is het een aanrader.

User Rating: 4.23 ( 2 votes)
7

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Oscar van Oorschot

Altijd op de hoogte van de grootste hits van dit moment.
Deel artikel:

Reacties

  • Ik heb geen idee waar je het over hebt. Waarom is het zo moeilijk om toe te geven hoe top dit album is? Justin Bieber heeft talent.

    Ariana 17 november, 2015 19:51 Beantwoorden
    • Dat ontkennen wij zeker niet! Het is natuurlijk allemaal een kwestie van smaak.

      Sean Brandenburg 18 november, 2015 09:38 Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.