Single Review: Walk on Water van Thirty Seconds To Mars, een betekenisvolle meezinger

Geschreven door op 31 augustus 2017 om 15:53
Jared Letho (30 Seconds to Mars) - Fotyocredits Moses - Wikimedia Commons (CC BY 2.0) - Thirty seconds to mars

Als fan moet je soms geduld hebben, dat bewijst ook rockband Thirty Seconds To Mars. Na een lange tijd vol spanning te hebben gewacht, was het vorige week dan eindelijk zover: de single “Walk on Water” werd de wereld in geslingerd.

Single Review: Walk on Water van Thirty Seconds To Mars

Het eerste wat opvalt aan de single Walk on Water van Thirty Seconds To Mars? Dat is de bijzondere lyrics video. Deze bestaat uit een selectie van beelden van Fourth of July vieringen die, op verzoek van de band, door meer dan 10.000 Amerikanen zijn opgenomen en ingestuurd.

A Day in the Life of America

Desbetreffende fragmenten hangen samen met een documentaire die nog zal volgen, getiteld ‘A Day in the Life of America’. Hierin zal de manier waarop verschillende Amerikanen hun Amerikaans-zijn interpreteren centraal staan.

YouTube player

Lyrics en compositie

Het belang van de vraag wat Amerikaans zijn tegenwoordig betekent, komt ook duidelijk naar voren in de lyrics van single. Zoals we van multi-talent Jared Leto gewend zijn, heeft hij ook dit keer weer gezorgd voor een track die zowel qua boodschap als muzikale compositie sterk in zijn schoenen staat.

Woorden als “Times are Changing” en “The far right, the left view” maken de link met de huidige politieke omstandigheden in de VS en de bijbehorende verdeling meteen duidelijk. Muzikaal gezien zorgen het rauwe randje van de stem van Jared, gecombineerd met de vrij aanwezige beat en het koor-achtige aspect, voor een betekenisvolle meezinger. De vele oh-oh’s vergeef ik hen daarom gemakkelijk.

Nieuw Thirty Seconds To Mars album

Over de openbaring van het nieuwe album, waarvan helaas nog geen titel bekend is, heeft de band nog weinig specifieks losgelaten. Verwacht wordt dat we nog tot het einde van dit jaar zullen moeten wachten op de langverwachte opvolger van Love Lust Faith + Dreams uit 2013.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met wat we tot nu toe hebben; de single ‘Walk on Water’, wat naar mijn mening allesbehalve een straf is.

Bron: YouTube, Loudwire & 3FM

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is Sabien Froger en ik ben 20 jaar oud. Ik ben eerstejaars student Journalistiek in Tilburg, gek op schrijven en alles wat met muziek te maken heeft.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.