Lil’ Kleine krijgt wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam

Geschreven door op 30 april 2019 om 16:37
Lil' Kleine, Kingsland 2018 - Fotocredits Shali Blok (ArtiestenNieuws)

Lil’ Kleine krijgt zijn eigen wassen beeld! Dit deelde de rapper via Instagram. Het beeld is vanaf oktober 2019 te bekijken in Amsterdam.

Lil’ Kleine in Madame Tussauds

Op maandag 29 april 2019 verraste Lil’ Kleine zijn fans! Uit zijn Instagram Story blijkt dat de vierentwintigjarige artiest een heus wassen beeld krijgt. De rapper deelde beelden van zijn poseer-sessie in Londen. In de clip is te zien dat de wassen versie van de Nederlandse ster een zwarte skinny jeans en een grijze hoodie te dragen krijgt. Ook een video van de gezichtsuitdrukking van het kleiwerk volgde. Vanaf oktober 2019 is het beeld te zien in museum Madame Tussauds te Amsterdam.

Sterren in Amsterdam

De wassen versie van Lil’ Kleine, artiestennaam van Jorik Scholten, zal te zien zijn naast beelden van wereldsterren als Ariana Grande, Adele, Lady Gaga en Freddie Mercury. Bekende Nederlanders zijn goed vertegenwoordigd in Madame Tussauds. Zo hebben onder meer Marco Borsato, Afrojack, Nick & Simon en Guus Meeuwis een plek in het Amsterdamse museum.

Proces

Om een wassen beeld te kunnen maken poseren artiesten minstens één keer, waarna er een eerste versie in klei wordt opgebouwd. Pas wanneer de gelijkenis groot genoeg is wordt er een mal gemaakt waarin was wordt gegoten. Na dit hele proces worden de haren stuk voor stuk toegevoegd en volgen talloze verfbeurten. Dit om een bijna identiek beeld van de betreffende ster te creëren.

 

Bronnen: Instagram, madametussauds.nl/amsterdam

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Lil' Kleine Nieuws · Nieuws · Roddels