Ed Sheeran passeert Adele op lijst rijkste Britse artiesten

Geschreven door op 9 mei 2019 om 15:20
Ed Sheeran naar Johan Cruijff Arena, Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ed Sheeran heeft Adele ingehaald op de Sunday Times Rich List! De zanger verdubbelde in 2018 zijn vermogen en stijgt een aantal plekken op de lijst van rijkste Britse artiesten.

Ed Sheeran passeert Adele op ‘rijkenlijst’

Op donderdag 9 mei 2019 heeft The Sunday Times een deel van de zogenaamde Rich List bekendgemaakt! Uit de lijst, die op zondag 12 mei volledig onthuld wordt, blijkt dat Ed Sheeran een succesvol jaar achter de rug heeft. De ‘Shape Of You’-zanger verdubbelde zijn vermogen in 2018. Waar Sheeran eerst ruim 90 miljoen euro waard was, is dat nu bijna 187 miljoen. Hierdoor stijgt de singer-songwriter van de vijfendertigste positie naar die van zeventiende rijkste Britse muzikant. Deze plek deelt hij met Queen-gitarist Brian May.

Adele is in totaal 175 miljoen euro waard. Hiermee is de ‘Someone Like You’-zangeres de rijkste vrouwelijke artiest in het VK. Daarnaast is de eenendertigjarige ster samen met de drie jaar jongere  Sheeran de jongste in de lijst.

Rijkste Britse muzikanten

In 2019 wordt de ‘rijkenlijst’ vooralsnog gedomineerd door muzikale veteranen als Mick Jagger, Elton John en de band U2. Op de tweede positie staat Paul McCartney met een banksaldo van meer dan 870 miljoen euro. De eerste plaats is voor componist Andrew Lloyd Webber, die een vermogen van maar liefst 955 miljoen euro bezit.

Sunday Times Rich List

De Rich List is een overzicht van de duizend rijkste personen in het Verenigd Koninkrijk die jaarlijks door The Sunday Times wordt opgesteld. De schattingen zijn gebaseerd op publieke informatie en cijfers. Een vergelijkbare lijst wordt ook als boek uitgegeven. Deze versie is vollediger dan de online- en papieren variant.

 

Bron: The Sunday Times

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.