Festival Vier Het Leven gecanceld “vanwege Glennis Grace”

Geschreven door op 1 mei 2019 om 16:00
Glennis Grace - Foto: TBWA\Busted (CC BY 2.0)

Vier Het Leven, het festival dat in juni 2019 zou plaatsvinden in Dalfsen, is gecanceld. De organisatie beweert dat de schuld hiervan deels bij Glennis Grace ligt. De zangeres is het hier echter niet mee eens…

Vier Het Leven gecanceld “vanwege Glennis Grace”

Het nieuwe Overijsselse festival Vier Het Leven is geannuleerd. Dit laat de organisatie op dinsdag 30 april 2019 weten aan De Stentor. Het evenement zou op zaterdag 22 juni 2019 plaatsvinden te Dalfsen. Volgens organisator Robert Lans is de voornaamste reden dat het muziekfestijn wordt afgelast dat Glennis Grace niet exclusief genoeg is. De Nederlandse ster zou teveel boekingen aannemen waardoor de kaartverkoop van het event niet zou lopen.

Zelf verklaart de organisator: “Mij was verteld dat zij geen extra boekingen zou doen, dat er een boekingstop zou komen. Dat blijkt niet het geval, ze wordt overal geboekt. Dus de exclusiviteit is er niet. Ik ben bang dat we daardoor niet uit de kosten komen.”

Tegenreactie

Glennis Grace reageert verontwaardigd op de aankondiging met een tekst op Instagram. De artieste geeft aan dat de organisatie van het muziekfestijn haar onterecht beschuldigd. Volgens de zangeres ligt de schuld bij het festival. “De organisatie zelf heeft dit gecanceld vanwege slechte kaartverkoop,” aldus Grace. “Ik ben er klaar mee dat boekers op deze manier omgaan met de naam van een artiest.”

De Amsterdamse sluit haar bericht af met een duidelijke waarschuwing. “Ik pik het namelijk niet dat mijn naam door het slijk gehaald word. Wordt vervolgd…”

View this post on Instagram

ZO KLAAR MEE!!!!

A post shared by Glennis Grace (@glennisgrace) on

Speciaal festival

De artieste had onlangs succes in Amerika vanwege haar deelname aan het tv-programma ‘America’s Got Talent’. Lans, eigenaar van een café in Dalfsen, was daarom verbaasd dat hij de zangeres voor “een relatief laag bedrag” kon boeken. Er werd een speciaal festival opgericht na de boeking omdat de gemeente Dalfsen vreesde voor een grote toeloop vanwege Grace’s bekendheid. Vier Het Leven, zoals het nieuwe muziekfestijn genoemd werd, zou plaats vinden op een groter evenemententerrein.

Onder andere Henk & Mick van The Voice Senior en Jhonny and the Rockers zouden optreden. Deze concerten zijn verplaatst naar de Blauwe Bogen Dagen, een ander event dat in de zomer van 2019 in Dalfsen wordt georganiseerd. Iedereen die een ticket voor Vier Het Leven heeft gekocht krijgt het aankoopbedrag terug.

 

Bronnen: De Stentor, Instagram: @glennisgrace

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Glennis Grace Nieuws · Nieuws · Roddels