Dit zijn de vijf meest voorkomende muziekthema’s

Geschreven door op 13 september 2017 om 13:12

Je luistert ongetwijfeld veel muziek. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat veel nummers over veel dezelfde thema’s gaan?

Top 5 veelvoorkomende muziekthema’s

Wij hebben de 5 meest voorkomende muziekthema’s op een rijtje gezet binnen verschillende muziekgenres. Er zijn natuurlijk nog meer onderwerpen waar muziek over wordt gemaakt. Weet jij er meer? Laat het ons weten in de comments!

5. De dood

Dit is misschien wel het minst leuke muziekthema’s om een liedje over te schrijven. Maar de dood is onvermijdelijk, net als het feit dat er veel muziek over wordt geschreven.

Architects bracht onlangs een nieuwe single uit genaamd ‘Doomsday’ waarin de dood van gitarist Tom Searle wordt behandeld. “Remember when Hell had frozen over? The cold still burns underneath my skin. The water is rising all around me and there is nothing left I can give”.

Voorbeeld metalcore: Doomsday- Architects

YouTube player

4. Anders zijn dan anderen

In ‘Invisible’ zingt Hunter Hayes over iemand die jarenlang werd gepest omdat deze persoon anders is dan de rest. Ondanks alles, maakt de hoofdpersoon toch iets van het leven. Hunter geeft advies in dit nummer: “Never be afraid of doing something different. Dare to be something more.”

Voorbeeld country: Invisible – Hunter Hayes

YouTube player

3. Vrede

In de jaren ’60 en in tijden van oorlog gaan veel nummers over vrede. Dit helpt mensen om hoop te houden en hun verlangens te uiten in muziek. Daarnaast kan deze muziek ook helpen om ruzies goed te maken.

Voorbeeld sixties: Give Peace A Chance – John Lennon

YouTube player

2. Eenzaamheid

Muziek staat voor velen voor gevoel en dus worden er ook veel nummers over eenzaamheid geschreven. De songs helpen je om met eenzaamheid te dealen. Niet alle nummers over eenzaamheid klinken verdrietig, dat bewijst Jake Bugg met ‘Lightning Bolt’.

Voorbeeld (neo)folk: Lightning Bolt – Jake Bugg

YouTube player

1. Liefde

van alle muziekthema’s is de liefde zonder twijfel oververtegenwoordigd. Waarom? De liefde is een lied dat nooit eindigt. Iedereen wil liefdesliedjes luisteren of het nu over verliefd worden of over het breken van je hart gaat. Deze nummer verkochten vroeger goed en vandaag de dag nog steeds. Er zijn dus ontelbaar veel liefdesliedjes! Twee liedjes mogen dan allebei wel over de liefde gaan, maar dat betekent niet dat ze op elkaar lijken.

Voorbeeld dance/elektronische muziek:  Warm On A Cold Night – Honne

YouTube player

Bron: YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Savannah Borst (toon alles)

Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.