Primus komt in september met nieuw album en releast single ‘The Seven’

Geschreven door op 1 augustus 2017 om 12:39

Goed nieuws voor Primus-fans! De band van meesterbassist Les Claypool komt in september met een nieuw album en heeft alvast een single uitgebracht!

Primus komt met nieuw album en releast single ‘The Seven’

Primus komt op 29 september met een nieuw album en heeft de eerste single van de plaat uitgebracht! De bizarre band, die onlangs nog in Nederland stond, deelde op 31 juli haar nieuwe track ‘The Seven’, de bands eerste originele single in zes jaar tijd. Ook werd meer informatie over de opkomende plaat ‘The Desaturating Seven’ gedeeld.

Op het nieuwe album zal zanger/bassist Les Claypool voor het eerst in meer dan twintig jaar weer samen met gitarist Larry LaLonde en drummer Tim Alexander te horen zijn. In 1995 verscheen de laatste plaat van het trio: ‘Tales from the Punchbowl’. Primus bracht hierna, in een andere line-up, nog vier albums uit.

‘The Rainbow Goblins’

In gesprek met Rolling Stone geeft Les Claypool aan dat het idee achter de nieuwe plaat ‘The Desaturating Seven’ gebaseerd is op een bizar kinderboek uit 1978 genaamd ‘The Rainbow Goblins’:

“Ik herinner me dat ik ontzettend onder de indruk was van de artwork, het verhaal, de inhoud en de boodschap. Ik dacht: ‘Wow, dit zou fantastisch zijn als muzikaal stuk.’ Ik realiseer me nu ik ouder word dat ik wat dingen van mijn lijst moet strepen. We hebben de Willy Wonka soundtrack (‘Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble’, red.) een paar jaar geleden gedaan en dit was een nieuw project dat ik wilde doen.”

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.