Elton John wil met Poetin over homorechten praten

Geschreven door op 14 september 2015 om 12:42

Elton John wil president Poeting ontmoeten om over zijn houding ten opzichte van homorechten te praten. Dit vertelde John onlangs tijdens in een interview met BBC.

Praten met Poetin

De Russische president Poetin heeft volgens Elton John een ‘belachelijke’ houding jegens homo’s.

“Ik wil graag een poging doen om hem van gedachten te laten veranderen. Ik wil graag thee met hem drinken en met hem in gesprek gaan. De kans is natuurlijk erg klein dat het me lukt, maar ik kan het op zijn minst proberen”

aldus Elton John

“Ik zou tegen hem willen zeggen: ‘Kom op, homoseksuelen zijn niet je vijand. Er zijn veel grotere problemen in de wereld dan homo’s. Wees tolerant naar anderen, laten we samenwerken om de wereld te verbeteren en veroordeel homo’s niet.”

Elton was in 1979 voor het laatst in Rusland.

“Ik durfde me toen nog niet uit te spreken over homo-rechten. Ik was niet volwassen genoeg, ik was een alcoholist en drugsverslaafde. Nu ik ouder ben wil ik mijn roem gebruiken om mensen door middel van muziek te raken en te verenigen om de boodschap van vrede en acceptatie te verspreiden.”

Elton John in Oekraïne

De Britse zanger is momenteel met zijn man David Furnish in Oekraïne. Afgelopen zaterdag woonde Elton het Yalta European Strategy Forum congres bij in Kiev. Tijdens een toespraak over diversiteit en tolerantie riep hij de bevolking op om gelijke rechten voor alle inwoners na te jagen, ongeacht hun afkomst of seksuele geaardheid.

Ook had de zanger een ontmoeting met de Oekraïense president Petro Poroshenko. Tijdens deze ontmoeting drong hij aan op een betere ondersteuning van de gay gemeenschap.

 

Bron: BBC, Metro

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Elton John Nieuws · Nieuws · Roddels