Live Report: Intiem optreden Spinvis in uitverkocht Scheltema Leiden

Geschreven door op 15 september 2017 om 17:35

Op woensdag 13 september 2017 trad de eenmansband ‘Spinvis’ van Erik de Jong op in Scheltema, Leiden. De redactie was erbij en doet verslag:

Optreden van Spinvis

Op woensdagavond 13 september 2017 is Scheltema in Leiden het decor voor een intiem optreden van Spinvis. Een prachtige locatie waarbij het publiek zichtbaar geniet van verschillende liedjes.

Josephine Zwaan heet ons welkom

Het voorprogramma wordt verzorgd door Josephine Zwaan. Met breekbare kleine liedjes weet de zangeres de volledige aandacht van de zaal te krijgen. Haar liedjes en stem doen denken aan ‘Clean Pete’ en ‘Eefje de Visser’ en passen uitstekend bij deze avond.

Erik de Jong (Spinvis) - Fotocredits: Victor van Werkhooven (CC Flickr)

Erik de Jong (Spinvis) – Fotocredits: Victor van Werkhooven (CC Flickr)

Thuis bij Spinvis

Spinvis treedt vanavond samen met Saartje van Camp op. De gezellig ingerichte theaterzaal van Scheltema, en de manier waarop Spinvis zijn (in prachtige nummers verpakte) verhalen aan ons vertelt, geeft het gevoel dat we een avondje bij Spinvis op bezoek zijn.

De theaterzaal zit vol, Spinvis zingt zijn verhalen, Saartje zorgt voor de extra muzikale omlijsting en het publiek geniet met volle teugen.

De saz (Turks snaarinstrument) en de zaag lagen al klaar op het podium. Kenners weten dat ze vanavond in ieder geval ‘Club Insomnia’ (met Spinvis op saz) en ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ te horen gaan krijgen. Voor die laatste laat Saartje de zaag zingen zoals slechts enkelen haar dat kunnen nadoen.

Van Bagagedrager tot Artis

Spinvis speelt klassiekers als ‘Bagagedrager’ en ‘Het voordeel van video’. Daarnaast ook een aantal nummers van zijn laatste album ‘Trein vuur dageraad’. In ‘Kindje van God’ (van zijn debuutalbum) weet hij dit heel mooi te combineren door halverwege het nummer Saartje ‘Nachtwinkel’ te laten voordragen om vervolgens de klassieker weer te hervatten.

Naast ‘Nachtwinkel’ speelt Spinvis onder andere ook ‘Artis’ van het nieuwe album. Die versie klinkt duidelijk anders dan die op de plaat en Spinvis vertelt ons dat de live versie nog vorm moet krijgen. Het publiek reageert enthousiast, hier hoeft niets meer aan worden bijgeschaafd.

Afsluiten met een feestje

Spinvis eindigt de avond met publieksfavoriet ‘Wespen op de appeltaart’ en ‘Wat blijft’. Vol met prachtige verhalen en liedjes verlaten we Scheltema, we komen snel weer langs.

Het nieuwste album ‘Trein Vuur Dageraad‘ van de zanger kwam uit op 28 april 2017. Naar aanleiding van de nieuwe plaat tourt Spinvis vanaf september 2017 langs de Nederlandse theaters en poppodia.

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
“Beste Jimi Hendrix-tribute act” Randy Hansen komt naar Nederland! Fans opgelet! Randy Hansen komt voor meerdere shows naar Nederland! In 2018 staat de rocker in verschillende poppodia door het land met zijn ode aan d...
Tommy Castro and The Painkillers naar Leiden, Breda en Ottersum Tommy Castro komt samen met The Painkillers naar Nederland voor een drietal concerten. De viermansformatie is onder andere te zien in Leiden, Breda en...
The Kik komt met tour naar verschillende Nederlandse poppodia Fans van The Kik opgelet! De populaire Nederlandse bietband komt voor een reeks concerten naar verschillende Nederlandse poppodia. The Kik concert G...
Spinvis op grote tour langs Nederlandse poppodia en theaters Eenmansband Spinvis gaat toeren! Erik de Jong, de man achter Spinvis, begint in september aan een grote tour die hem langs vele Nederlandse poppodia e...
Welcome to The Village kondigt droomheadliner Franz Ferdinand en meer aan! Welcome to The Village heeft haar gedroomde headliner binnen! Het festival in Leeuwarden bevestigt de komst van headliner Franz Ferdinand en nog veel ...
Dauwpop voegt 16 namen toe aan line-up: Chef’Special, Bazart, Spinvis en meer Het festival Dauwpop in Hellendoorn heeft 16 nieuwe namen aan de line-up toegevoegd. Onder andere Chef'Special, Bazart en Spinvis zullen op het festiv...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu