Bizarre kleedkamer eisen van artiesten

Geschreven door op 6 mei 2015 om 10:43
Justin Bieber Ziggo Dome, Justin Bieber - Fotocredits Kim Erlandsen (Wikimedia Commons) (CC BY-NC-SA 2.0)

Een vierkante meloen, een machinegeweer of toch liever een kale prostituee zonder tanden. Een beetje artiest benadrukt zijn sterrenstatus met de meest extravagante en vaak bizarre kleedkamer eisen.

Backstage Rider

Het leven van een ster is niet altijd gemakkelijk. Om in de juiste flow voor het concert te komen, stellen de grote artiesten een Backstage Rider op.

Een Backstage Rider is een lijst met benodigdheden voor in de kleedkamer van de artiest. De concertlocatie dient deze kleedkamer eisen te verzorgen.

Bizarre kleedkamer eisen

Sommige sterren zijn verrassend bescheiden in hun wensen. Anderen maken er juist een sport van om de meest bizarre kleedkamer eisen door te geven. Axl Rose kan bijvoorbeeld echt niet zonder vierkante meloen en Iggy Pop neemt alleen genoegen met broccoli, sigaretten en zeven dwergen. Wat de artiesten met hun bizarre eisen van plan zijn mag Joost weten. Hier een aantal van de meest bizarre Backstage Riders van grote artiesten.


Madonna

Als Madonna een concert geeft eist ze een compleet hotel op. The Queen of Pop heeft minstens 200 kamers nodig voor zichzelf en haar entourage. Ook wil Madonna lelies met roze en witte bloemen op haar kleedkamer. De stelen van deze lelies moeten precies tot 15 centimeter lang zijn afgeknipt.


Justin Timberlake

Justin Timberlake kan niet zonder een “deurknop man”. Deze onmisbare man heeft de belangrijke taak om elke deurknop die de zanger aanraakt, te desinfecteren. Smetvrees?

Verder eist Justin een hoteletage voor zichzelf. Voor aankomst moeten alle airconditioners op deze etage van nieuwe filters worden voorzien.


Frank Sinatra

Frank Sinatra lustte wel een borreltje. Na afloop van het concert moesten er precies vierentwintig gekoelde jumbo garnalen klaar liggen. Deze werden weggespoeld met een aantal flessen Absolute, Jack Daniel’s, Chivas Regal, Courvoisier, Gin, witte wijn en rode wijn. Als toetje nam Frank graag een flesje hoestdrank.


Beyoncé

QueenBee Beyoncé wil alleen per helikopter naar haar concertlocatie gebracht worden. Eenmaal aangekomen eet ze gebakken kip met knoflook, zeezout, zwarte- en cayennepeper. De zangeres drinkt uitsluitend Pepsi of Alkaline water met handgeschaaft ijs of handgemaakte – en perfect ronde – ijsblokjes van Zwitsers bronwater. Dit drinkt de Queen uitsluitend met een titanium rietje ter waarde van $900,-.

De diva heeft de allergrootste kleedkamer nodig. Dit is meestal zo’n kleedkamer waar normaal gesproken een volledig sportteam in verblijft. De muren van de kleedkamer dienen opnieuw gewit te worden, en toiletbrillen worden vervangen door gloednieuwe exemplaren. Het toiletpapier mag uitsluitend rood zijn. Voor haar liefje Jay-Z moeten er dure sigaren en flessen drank klaarliggen. Oja, haar personeel mag enkel kleding van 100% katoen dragen.


Lady Gaga

Wil je Lady Gaga op je bruiloft boeken? sla dan alvast twee flessen witte wijn en ijsgekoelde Red Bull Light in. Vergeet vooral niet om haar kaasplankje op ijs te leggen. De kaas mag namelijk niet zweten of stinken.

Daarnaast mogen een smoothiestation, een blender en magere Griekse Yoghurt niet ontbreken. Haar vegetarische hotdogs moeten altijd in nette schijfjes gesneden zijn. Op het podium ziet Gaga graag witte lammetjes, leeuwen en vlinders, Als ze terugkomt in haar kleedkamer moet er een mannequin met roze schaamhaar klaarstaan.


Busta Rhymes

Rapper Busta Rhymes eet precies vierentwintig stukjes gebakken kip. Ook moet er gekoeld Guinness bier klaarstaan en een pak condooms in alle kleuren van de regenboog.


Jennifer Lopez

In het nummer “Jenny From the Block” zingt Jennifer Lopez dat ze in armoede is opgegroeid. Hierdoor is ze naar eigen zeggen altijd bescheiden en ‘down to earth’ gebleven omdat ze nooit vergeet waar ze vandaan komt. Haar eisen liepen laatst echter zo uit de hand, dat J-Lo uit de openingsceremonie van de Indiase cricket Premier League is geschrapt.

Jenny eiste een Privé Jet, en enorm veel hotelkamers voor haar crew. J-Lo moest namelijk per se haar eigen stylisten, assistenten en chef-kok meenemen. Haar kleedkamer moest volledig in het wit gehuld zijn. Inclusief wit meubilair en wit eten. Verder eiste de bescheiden popprinses een bad gevuld met Evian water en moest haar koffie tegen de klok in geroerd worden.


Foo Fighters

Als de Foo Fighters een concert geven, willen ze maar één ding. BACON!!


Marilyn Manson

Rocker Marilyn Manson is verzot op gekleurde Haribo Gummy Bears, Doritos en magnetron popcorn. Dit spoelt hij weg met Absint in het gezelschap van een kale prostituee zonder tanden.


Barbra Streisand

Barbra Streisand voelt zich pas echt thuis met rozenblaadjes in haar toilet.


P. Diddy

Rapper P. Diddy drinkt geen goedkope bocht. De artiest eist standaard twee flessen Hennessy cognac, Champagne en Vodka. Ooit heeft hij een kogelvrije Maybach van 300.000 euro geeist.


Mariah Carey

Als Mariah Carey incheckt in een hotelsuite moeten daar minstens gouden kranen en een nieuwe toiletbril aanwezig zijn. Mariah drinkt graag een glaasje Christal Champagne. Let op! Hier moet wel een gebogen rietje bij.

Daarnaast moeten er puppy’s, kittens of witte konijntjes aanwezig zijn om haar gezelschap te houden. Verder eiste de diva onlangs een theeparty voor acht personen. Ook moet er personeel klaarstaan om haar gebruikte kauwgum weg te gooien.


Motley Crue

Motley Crue eist Mayonaise, Creamy Pindakaas en Dijon mosterd. Daarnaast moet er een overzicht van bijeenkomsten van de lokale Anonieme Alcoholisten klaar liggen.

Ooit stond een machinegeweer en een 3.5 meter lange Boa Constrictor op zijn Backstage Rider.


James Brown

Ouwe snoeperd James Brown wenste slechts twee meisjes onder de 21 en een haardroger voor vrouwen.


Justin Bieber

Bieber heeft niet bepaald een bescheiden Backstage Rider. Op zijn kleedkamer ziet hij graag flesjes water, cola, Ginger Ale, vier citroenen, twee paar witte sokken, Wine Gums en een Vicks Inhaler. Eten doet hij uitsluitend met zilver bestek. Verder moet de temperatuur van Justin Biebers kleedkamer continue tussen de 20 en 23.8 graden schommelen, en mogen er alleen witte tafels in zijn kamer staan.

Toen Bieber onlangs bij een fotoshoot was eiste hij dat er niet met hem gepraat, of om een handtekening gevraagd werd. Daarnaast werden alle mobieltjes op de set verboden, en mocht er absoluut geen muziek van zijn ex (Selena Gomez) gedraaid worden.


Kanye West

Kanye West zet het graag op een zuipen. De artiest eist een fles Absolut Vodka, Hennesy én een fles Patron Silver Tequila. Ook moeten er vier sixpacks Heineken klaarstaan.

Als je hem kwaad wilt maken moet je vooral zijn potje Carmex lippenbalsem en een pak tandenstokers vergeten.


Nine Inch Nails

De rockers van Nine Inch Nails komen niet optreden zonder twee dozen met maiszetmeel in de kleedkamer. Wat ze hiermee doen is voor iedereen een raadsel.


Adele

Adele maak je blij met boterhammen, kipsalade, een goede fles wijn, 2 flesjes (niet-organische) honing, een pakje Marlboro Light, een aansteker en zes metalen koffielepels.


Paul McCartney

Dierenvriend Paul McCartney wil geen dode dieren om zich heen. Geeft Paul McCartney een concert? Dan komen Bont, vlees of leer zijn kleedkamer dus niet in.

De Beatle heeft een hekel aan dierenprints, en de zetels in zijn limousine mogen niet van leer zijn gemaakt.


Prince

Prince vroeg altijd om koffie en thee met citroen, suiker, room, honing en verse gemberwortel. Ook moest er een arts aanwezig zijn om een vitamine B-12 injectie toe te dienen.


Britney Spears

Britney’s lijstje bestaat uit zo’n 2000 eisen. Britney is gek op fish and chips en McDonalds cheeseburgers zonder de broodjes. Ook moeten er honderd pruimen en vijgen klaarstaan. Daarnaast wil ze tandpasta en een ingelijste foto van haar idool Prinses Diana in haar kleedkamer.


Van Halen

Van Halen vroeg ooit om een schaal met M&M’s, maar dan zonder de bruine. Dit was naar eigen zeggen niet bedoeld om verwaand over te komen, maar om te testen of zijn backstage rider wel zorgvuldig wordt gelezen.


Rihanna

Zonder zwarte of blauwe gordijnen (gedrapeerd met een laagje ijsblauwe chiffon) zet Rihanna geen voet in haar kleedkamer.

Indien de kleedkamer bakstenen muren heeft of als er kasten staan, moeten deze bedekt worden met een wit gordijn. Een meterslange witte bank, kussens en een groot tapijt met dierenprint zijn ook een vereiste.


Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.