Live Report: VULFPECK blaast twee keer op rij een uitverkocht Paradiso omver

Geschreven door op 19 september 2017 om 12:54
Vulfpeck - Fotograaf Evan L Berent, (Wikimedia commons)

Op zaterdag 16 en zondag 17 september stond de Amerikaanse ‘German Pop/Funk’ band Vulfpeck voor een uitverkocht Paradiso. De redactie was er op beide avonden bij en doet verslag.

Live Report: VULFPECK in Paradiso, Amsterdam

Het voorprogramma wordt verzorgd door Joey Dosik, die inmiddels bijna deel uitmaakt van de vaste Vulfpeck-formatie. Iets wat niet alle fans lijken te weten. Vooral op de eerste avond is de zaal opvallend leeg als Joey Dosik begint te spelen. Dit, terwijl drie Vulfpeck leden al meespelen bij Dosik.

Met zijn verrassend krachtige stem brengt hij solo een aantal intieme nummers ten gehore. Deze worden afgewisseld met groovende songs waar Theo Katzman, Woody Goss en Jack Stratton meespelen.

Vulfpeck live in Paradiso (2017) - Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Vulfpeck live in Paradiso (2017) – Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Joe Dart

Na een pauze van slechts vijftien minuten komt de band het podium op. Hierbij wordt duidelijk dat het grootste deel van de zaal voornamelijk voor Joe Dart komt. In elk nummer mag Joe Dart laten zien wat hij kan en steeds weer weet hij het publiek omver te blazen.

De zaal zingt alle baslijnen uit volle borst mee. Zelfs de volledige baspartij van Dean Town! Op de eerste avond begint de band met Outro. Daarbij neemt Joey Dosik de saxofoonpartij op zich. De tweede avond starten de bandleden met Fugue State. Beide avonden is de energie van de band en van het publiek vanaf het begin enorm.

Joey Dosik (Vulfpeck) live in Paradiso (2017) - Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Joey Dosik (Vulfpeck) live in Paradiso (2017) – Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Cory Wong

Later op de avond, in het nummer Funky Duck, staat Cory Wong ineens op het eerste balkon van Paradiso, waarna hij vliegensvlug weer het podium opspringt. De tweede avond hapert de draadloze verbinding van Wong. Daar speelt Jack Stratton later weer slim op in door zelf met de aan- en uitknop van zijn draadloze, naar eigen zeggen ‘eindelijk verdiende Justin Bieber’- microfoontje, te spelen.

Cory Wong (Vulfpeck) live in Paradiso (2017) - Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Cory Wong (Vulfpeck) live in Paradiso (2017) – Fotocredits: Pieteke Dik (ArtiestenNieuws)

Antwaun Stanley

Natuurlijk is ook zanger Antwaun Stanley van de partij. Stanley zingt waanzinnig goed danst ondertussen ook nog over het podium heen en weer. ‘1612’ en ‘Wait For the Moment’ zijn hoogtepunten van zowel de zaterdag- als zondagavond.

Jack Stratton

De nummers worden allemaal razendsnel afgewisseld en tussen sommige nummers entertaint Jack Stratton het publiek met gekke verhalen, over Franse eenden en zijn Vulf-mantra,  die nauwelijks te volgen zijn. De jongens wisselen, zoals we van ze gewend zijn, geregeld van instrumenten en ook dat gaat soepel.’

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.