Black Sabbath heeft laatste concert gegeven in Birmingham

Geschreven door op 6 februari 2017 om 15:51
Black Sabbath (Ozzy Osbourne) - Foto: NRK P3 - Flickr

De heavymetalband Black Sabbath heeft zaterdagavond zijn laatste concert gegeven in Birmingham. De band, die in 1968 opgericht werd, heeft nu definitief afscheid genomen van de fans.

Black Sabbath neemt definitief afscheid

De The End Tour ging vorig jaar januari al van start. De band deed 81 optredens wereldwijd om afscheid te nemen van de fans. Helaas werd Nederland overgeslagen. Dit weekend gaf de band het laatste optreden in Birmingham. In de stad waar het voor Black Sabbath allemaal begon.

Black Sabbath

Black Sabbath werd in 1968 opgericht door Tony Iommi en Geezer Butler. Later sloten Ozzy Osbourne en Bill Ward zich aan bij de band. Black Sabbath wordt gezien als de grondlegger van heavy metal. De wereldwijde doorbraak voor de band was in 1970 nadat het succesvolle album Paranoid uitgebracht werd.

In totaal nam de band negentien albums op, waarvan het laatste album 13 in 2013 uitkwam. Door de jaren heen is de band vaak van bezetting gewisseld. Zo werd zanger Ozzy Osbourne in 1979 ontslagen door overvloedig drugsgebruik, maar keerde later toch terug voor reünie concerten. De laatste The End Tour werd in de originele bezetting gedaan.

Bron: Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Black Sabbath Nieuws · Nieuws