Festival Report: Jera On Air 2018 gastvrij, gemoedelijk en vooral gezellig!

Geschreven door op 4 juli 2018 om 15:56
Jera On Air 2018 (klein) - Foto: Kartien Luinenburg (Artiesten Nieuws)

Ieder jaar reizen fans van hardcore, metalcore en punk af naar het Limburgse plaatsje Ysselsteyn om het grootste alternatieve festival van Nederland te bezoeken: Jera On Air. Dit jaar was het festival, dat plaatsvond van 27 tot en met 29 juni, compleet uitverkocht! En dat was niets voor niets.

Festival Report: Jera On Air 2018

De 26e editie was dit jaar warmer dan ooit, maar ook dik uitverkocht! Mede door het niet doorgaan van het Belgische festival Groezrock en het uitverkochte Graspop, dat enkele dagen eerder plaatsvond, kwamen mensen van ver om Jera On Air te bezoeken. En niets voor niets, want met grote namen als Stick To Your Guns, Enter Shikari, Neck Deep, Billy Talent en NOFX had het festival voor iedereen wel wat te bieden.

Donderdag 26 juni

Vorig jaar vierde het festival haar jubileumeditie met een extra dag, dit jaar helaas geen extra dag. Maar wel een dikke pre-party en veel gezelligheid op de campings! De campings, bestaande uit A, B en C, openden de poorten om 16.00 uur. De rijen waren al snel gevormd en tegen de avond was de eerste camping al lekker vol.

Jera On Air 2018 - Foto: Kartien Luinenburg (Artiesten Nieuws)

Jera On Air 2018 – Foto: Kartien Luinenburg (Artiesten Nieuws)

Om 20.00 uur was het tijd voor de pre-party waar het festival feestelijk ingeluid werd door de bands als The Spvrk, Sealow, Start / Over en White Boy Wasted, die te zien waren op de Dynamo Talent Stage in de Buzzard. In de Vulture was er ruimte om te dansen op de beats van dj’s Winchester en Goe Vur In Den Otto. De avond werd feestelijk afgesloten door Dj Sander Hogendoorn.

Vrijdag 27 juni

De eerste volledige festivaldag had veel variatie te bieden. Knocked Loose, Lionheart, Touché Amore, Bury Tomorrow, Anti-Flag en Terror, zomaar een greep uit de bands die de eer hadden om de Vulture op zijn kop te zetten. Ondanks de hitte die de vrijdag te bieden had was hier bij het publiek absoluut niets van te merken. Moshpits, circlepits en stagedivers waren niet te missen deze dag.

Daarnaast waren de rijen bij de Impericon signing tent enorm te noemen. Knocked Loose, Neck Deep en Enter Shikari konden op veel fans rekenen die met alle liefde in de rij stonden om een handtekening en/of foto te scoren met hun helden!

Jera On Air 2018 - Foto: Kartien Luinenburg (Artiesten Nieuws)

Jera On Air 2018 – Foto: Kartien Luinenburg (Artiesten Nieuws)

In de Eagle werd op de vrijdag de tent afgebroken bij Neck Deep, die met hun frisse poppunk er een feestje van wisten te maken. Daarnaast konden ook de mannen van Enter Shikari rekenen op een energiek publiek.  De eerste dag werd afgesloten door de Canadese punkrockband Billy Talent. De headliner, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, kon op veel waardering rekenen van het publiek.

Voor wie nog niet genoeg had van alle bands was er tot 02.00 uur de mogelijkheid om te feesten in de Raven.

Zaterdag 28 juni

De tweede festivaldag had weer een gevarieerde line-up in petto waar je u tegen zegt. Deze dag waren er vooral veel die hard fans voor Being As An Ocean, Stick To Your Guns en NOFX te vinden. Die konden dan ook rekenen op een bomvolle tent vol fans. Voor de fans van het wat hardere werk waren er bands als Nasty, Malevolence, Alazka (voormalig Burning Down Alaska) die ervoor zorgden dat het publiek stoffig, met nekklachten en vooral bezweet de tent verliet.

De zaterdagavond werd afgesloten met de punkers van NOFX. Zoals de organisatie van Jera On Air zelf zegt: “Een droom die uitkomt!” En wat voor droom. De mannen hebben ervoor gezorgd dat de droom van niet alleen de organisatie, maar ook voor de bezoekers werkelijkheid werd.

Voor vele bezoekers van Jera On Air is het het festival van het jaar. Hoe dit komt? Jera On Air straalt gastvrijheid, gemoedelijkheid en vooral heel veel gezelligheid uit. Jong en oud is welkom op dit festival en de sfeer die in de lucht hangt is op weinig andere festivals terug te vinden! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot de 27e editie in 2019! Die plaats gaat vinden van 27 tot en met 30 juni 2019!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.