10 artiesten waarvan je niet wist dat ze vegetariër zijn

Geschreven door op 20 maart 2019 om 16:53
???? Autumn Fruit and Vegetables in Japan - Fotocredits: Sakurai Midori - Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.1 JP)

Van 11 tot en met 17 maart 2019 vond alweer de tweede editie van de ‘Nationale Week Zonder Vlees’ plaats. Jaarlijks maken velen de overstap naar een plantaardige levensstijl. Ook de sterren doen mee aan deze trend. Wist je dat deze artiesten vlees volledig uit hun dieet hebben verbannen?

10 artiesten waarvan je niet wist dat ze vegetariër zijn

De tweede editie van De Nationale Week Zonder Vlees is een feit. De actie begon in 2018 en heeft als doel het promoten van een flexitarisch eetpatroon. Dit houdt in dat vlees en vis worden afgewisseld met vegetarische of plantaardige gerechten. Jaarlijks verruilen velen het vlees voor plantaardige vervangers. Onder de groeiende groep vegetariërs zijn ook bekende muzikanten. Artiesten Nieuws zette er tien voor je op een rijtje.

1. Bryan Adams

Bryan Adams, bekend van hits als ‘Summer Of ’69’ en ‘Heaven’, werd vegetarisch in 1989. Hij is een samenwerking aangegaan met dierenrechtenorganisatie PETA en ging in 2007 in gesprek met de organisatie. “Mijn motto is altijd geweest: “Als je van dieren houdt, eet ze dan niet”” aldus de artiest.

Beluister hier zijn populairste track:

YouTube player

2. Ariana Grande

Ariana Grande maakte in 2013 bekend vegetarisch te zijn via een tweet. Een jaar later verklaarde de populaire zangeres haar keuze in een interview met de krant ‘The Mirror’. De 25-jarige popster begon met haar plantaardige levensstijl toen ze zich realiseerde dat ze meer van dieren houdt dan van de meeste mensen.

Grande scoorde in 2018 een hit met het nummer ‘no tears left to cry’:

YouTube player

3. Geezer Butler (Black Sabbath)

Geezer Butler was jarenlang werkzaam als bassist voor Black Sabbath. De muzikant verklaart aan dierenrechtenorganisatie PETA dat hij als kind vlees at, maar niet wist waar het vandaan kwam. “Op een dag sneed ik een stuk vlees open en er kwam bloed uit. Toen vroeg ik aan mijn moeder waar het vandaan kwam. “Van dieren,” zei ze. En dat was het.”

Geezer is onder andere te horen op de hit ‘Paranoid’ van Black Sabbath:

YouTube player

4. A$AP Rocky

De Amerikaanse rapper, bekend van hitsong ‘Praise The Lord’, is aangesloten bij organisatie VIVA, die vegetarisme promoot. De succesvolle hiphopartiest leeft plantaardig na het zien van de manier waarop kippen worden behandeld door de vleesindustrie.

A$AP Rocky scoorde een hit met het nummer ‘Praise The Lord’, samen met Skepta:

YouTube player

5. Paul McCartney

Paul McCartney maakte deel uit van de legendarische groep The Beatles, maar heeft ook een succesvolle solocarrière. De muzikant is aangesloten bij PETA en maakte de switch naar een plantaardig dieet vanwege ethische redenen. McCartney is niet de enige ex-Beatle die geen vlees eet. Zo waren John Lennon en George Harrison ook vegetariërs.

De Beatles scoorden vele hits, waaronder het nummer ‘Hey Jude’:

YouTube player

6. Joe Strummer (The Clash)

Joe Strummer, bekend geworden als zanger van de Britse band The Clash, scoorde diverse megahits met de punkgroep. De vocalist, die in 2002 overleed, besloot in de jaren zeventig vegetarisch te worden na een traumatische ervaring waarbij per ongeluk een kip verbrand werd.

De Grootste hit van de Clash is ‘London Calling’:

YouTube player

7. Adele

Met hits als ‘Someone Like You’ en ‘Rolling in the Deep’ is Adele een grote naam in de moderne muziekindustrie. De Britse zangeres koos vanwege ethische redenen voor het vegetarische leven en zet zich in voor dierenrechtenorganisatie PETA.

Adele scoorde in 2011 een enorme hit met ‘Someone Like You’:

YouTube player

8. Miley Cyrus

Superster Miley Cyrus begon haar loopbaan met een show op Disney Channel, maar scoorde hits als zangeres van nummers als ‘Wrecking Ball’ en ‘We Can’t Stop’. Eerder in 2019 deelde Cyrus foto’s van haar ‘vegan wedding’.

Het nummer ‘Wrecking Ball’ gaf in 2013 een boost aan de carrière van Miley Cyrus:

YouTube player

9. Stevie Wonder

Legende Stevie Wonder is verantwoordelijk voor diverse classics, waaronder ‘Superstition’ en ‘I Just Called To Say I Love You’. De muzikant is sinds 2014 vegetarisch en sprak over zijn keuzes in een Pre-Oscar Party in 2016. “Ik ben sinds twee jaar vegetarisch. Het heeft me knapper gemaakt,” grapt de artiest.

‘Superstition’ is een van de bekendste nummers van Stevie Wonder:

YouTube player

10. Phil Collen (Def Leppard)

Phil Collen werd onder het grote publiek bekend als gitarist voor Def Leppard. De Britse rockband zit achter tracks als ‘Pour Some Sugar On Me’ en ‘Hysteria’. Collen stopte ruim dertig jaar geleden met het eten van vlees, in een tijd dat weinig mensen vegetarisch waren. De gitarist werd vaak uitgemaakt voor hippie door mannen in andere rockgroepen.

Def Leppard bracht in 1988 ‘Pour Some Sugar On Me’ uit:

YouTube player

 

Bron: ecorazzi.com, VIVA, PETA, AOL, Instagram, Twitter, YouTube, plantbasednews.org

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes · WTF