Avenged Sevenfold komt binnenkort met nieuwe EP

Geschreven door op 14 september 2018 om 10:34
Avenged Sevenfold - Foto A7X Italia Gallery (Flickr, public domain)

Goed nieuws voor fans van Avenged Sevenfold! De band, die momenteel noodgedwongen van een pauze geniet, brengt binnenkort een nieuwe EP uit.

Avenged Sevenfold komt met ‘Call of Duty-EP’

Fans van Avenged Sevenfold hebben de laatste maanden niet veel positief nieuws gekregen over hun favoriete band. De Amerikaanse metalband zag zich deze zomer genoodzaakt om zijn gehele tour af te lasten, in verband met ernstige stemproblemen bij zanger M. Shadows. Nu is er toch iets leuks over de rockers te melden: Er is een gloednieuwe EP op komst!

Ondanks zijn stilte op het gebied van zingen is het gelukkig geen probleem voor Shadows om interviews te geven. De zanger sprak onlangs met het Britse Kerrang! magazine en onthulde daar de plannen voor een nieuwe EP. De nieuwe release bestaat uit een viertal nummers die de band schreef voor de populaire game reeks Call of Duty: Black Ops.

Nieuwe muziek

De band schreef de laatste jaren al vaker muziek die te horen was in de games. Deze tracks zijn nu verzameld voor de nieuwe EP. In oktober brengt uitgever Activision zijn volgende game Call of Duty: Black Ops IV uit en Avenged Sevenfold heeft opnieuw een gloednieuw nummer voor het spel geschreven. De nieuwe song, waarvan de titel voorlopig nog onbekend is, zal ook op de nieuwe EP verschijnen.

“Duister nummer”

Zanger M. Shadows sprak in het interview met Kerrang! al over het nieuwe nummer en onthulde alvast dat fans iets compleet nieuws kunnen verwachten: “Het is een duister en broedend nummer. Dit soort nummers zijn goede momenten voor ons om te experimenteren met onze sound. Ik zou dit als ‘dark alternative’ classificeren.”

Het interview met de A7X-zanger is in onderstaande tweet te lezen. Wanneer de EP precies uitkomt is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de plaat rond de release van de volgende Call of Duty-game verschijnt. COD: Black Ops IV verschijnt op 12 oktober.

 

Bron: Loudwire, Kerrang!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Avenged Sevenfold Nieuws · EP · Nieuws