Fans met gayvlaggen verwijderd uit Dua Lipa-concert in China

Geschreven door op 13 september 2018 om 18:08
2019 Dua Lipa - Foto: Sächsische LOTTO-GmbH's photostream - Bron: CC Flickr (CC BY-ND 2.0)

Tijdens een Dua Lipa-concert in de Chinese stad Shanghai zijn woensdag meerdere fans door beveiligers uit het publiek verwijderd. De fans zouden hebben gedanst bij hun zitplaats en met regenboogvlaggen hebben gezwaaid.

Verwijderd uit Chinees Dua Lipa-concert

Concertbezoekers hebben beelden op sociale media gedeeld waarop te zien is dat fans met geweld uit hun stoelen worden getrokken. Aanleiding voor de verwijdering zou te maken hebben met staan en dansen bij de zitplaatsen. Volgens omstanders zouden de fans echter ook met regenboogvlaggen hebben gezwaaid. Deze gekleurde vlaggen staan symbool voor de homobeweging. Eenmaal buiten de concertzaal zou het betrokken personeel de fans tevens hebben aangevallen. Dat meldt de BBC.

Bekijk de beelden hieronder:

Diep geschokt

Dua Lipa is naar eigen zeggen diep geschokt door het incident. Op Twitter vertelt de zangeres hoe trots en dankbaar ze is dat de betrokken fans zich veilig genoeg voelden om zich op deze manier te uiten. “Wat jullie hebben gedaan vergt een hoop moed.”

De zangeres laat blijken dat ze de gebeurtenissen enorm betreurt. Wanneer Dua Lipa de Chinese stad opnieuw bezoekt hoopt ze een concertzaal vol regenbogen te zien.

Homorechten

Hoewel homoseksualiteit in China niet verboden is, hangt er nog altijd een groot taboe rond de homobeweging. Dua Lipa staat bekend om haar positieve houding jegens LGBTQ-rechten  (lesbiangaybisexualtransgender en queer, red.). Zo spreekt zij zich regelmatig uit over homo-acceptatie en is er in de videoclip van het nummer ‘Blow Your Mind’ een regenboogvlag te zien.

 

Bron: BBC, Twitter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Djuna Vaesen

Djuna Vaesen, Redacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Dua Lipa Nieuws · Fun Content · Nieuws · WTF