Tante Rikie kondigt afscheid als festivaldirectrice van Zwarte Cross aan

Geschreven door op 3 september 2019 om 13:45
Tante Rikie - persfoto Zwarte Cross

Tante Rikie gaat in 2020 haar laatste Zwarte Cross als festivaldirectrice tegemoet. Het boegbeeld houdt het volgend jaar, na 24 edities, voor gezien.

Tante Rikie zwaait af als festivaldirectrice Zwarte Cross

Het einde van een tijdperk is nabij! Tante Rikie, de extravagante festivaldirectrice van de Zwarte Cross, zwaait na de editie van 2020 af. Het gezicht van het festival maakte het nieuws in een persbericht op haar zeventigste verjaardag bekend:

“Bij het naderen van mijn 70ste verjaardag begon ook het terugkijken op mijn carrière als eerste festivaldirectrice van Nederland. Daar ben ik nooit zo van maar na de afgelopen Zwarte Cross kon ik het niet laten om te bladeren in mijn fotoalbums. Tijdens mijn vakantie bleef ik ook maar praten over mooie momenten van de afgelopen 23 edities. Toen ik thuiskwam, wist ik het: na de Zwarte Cross 2020 hang ik mijn draagstoel aan de wilgen.”

‘ Jullie kunnen het!’

Zodoende gaat de zeventigjarige Tante Rikie haar laatste Zwarte Cross tegemoet. Een opvolger komt er niet, zo meldt het festival: “Want ze is immers niet te vervangen.” Volgens de festivaldirectrice heeft het evenement ook helemaal geen nieuwe directeur nodig:

“De organisatie loopt als een tierelier en als ik vanuit de coulissen naar het publiek kijk dan denk ik: wat prachtig! Het thema van de Zwarte Cross 2020 is daarom: ‘Jullie kunnen het!’. Ik ben tot de conclusie gekomen dat goed volk helemaal geen leider nodig heeft en met dit thema wil ik zeggen: jullie kunnen een fantastisch festival organiseren, jullie kunnen er een geweldig feest van maken en jullie kunnen al je dromen waarmaken op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten”

Tante Rikie - persfoto Zwarte Cross

Tante Rikie – persfoto Zwarte Cross

 

Bron: Zwarte Cross

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Zwarte Cross Nieuws