Underworld geeft concerten in Groningen en Brussel

Geschreven door op 24 november 2015 om 12:41
Underworld - Credits Tore Saetre - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

De Britse techno band Underworld geeft volgend jaar concerten in België en Nederland. Ook komt de formatie met een nieuwe plaat!

Update:

Zojuist is ook Paradiso Amsterdam toegevoegd aan de clubshows van Underworld. De techno band zal daar op 31 maart te zien zijn.

Origineel bericht:

Tickets Underworld

De Britse techno/house band Underworld komt volgend jaar naar De Oosterpoort in Groningen en Cirque Royal in Brussel. De kaartverkoop voor beide shows gaat van start op vrijdag 27 november om 10:00 uur ’s ochtends. Kaarten voor de show in Groningen op 28 maart 2016 zijn te bestellen via Ticketmaster en kaarten voor de show in België op 30 maart 2016 via de website van Livenation. De band is eveneens toegevoegd aan de line-up van Paaspop.

Underworld presenteert nieuw album

Touren is niet het enige waar de band zich mee bezig heeft gehouden: Underworld komt namelijk met een nieuw album. De plaat Barbara Barbara, we face a shining future komt volgend jaar op 18 maart uit. Mocht je de band gloednieuw materiaal willen zien uitvoeren, dan moet je bij de concerten aanwezig zijn! Een nieuwe track van het album is hieronder te beluisteren op de SoundCloud van de band!

Van Synthpop naar House

Underworld is een band die niet alles aangereikt heeft gekregen. De band ontstond begin jaren ’80 en werkte toen nog onder de naam Freur. De groep kwam voort uit de new wave-scene, een genre wat destijds razend populair was. De band presteerde het om een klein hitje te scoren met het nummer Doot Doot, maar wist dit succes niet vast te houden. Het album erna flopte en Freur hield op te bestaan.

De band ging verder onder de naam Underworld, maar ook nu bleef succes lange tijd uit. Uiteindelijk zijn alle bandleden gestopt behalve Karl Hyde en Rick Smith. De twee gingen verder met DJ Darren Emerson, wiens muzikale invloeden de band transformeerde in een populaire dance act. In 1993 verscheen het album Dubnobasswithmyheadman wat erg succesvol werd; Underworld is eindelijk de act die ze al die tijd al wilden zijn.

Toch steeg al het succes naar het hoofd van Karl Hyde: hij raakte zwaar verslaafd aan drank wat voor veel spanningen zorgde in de band. Uiteindelijk verliet DJ Darren Emerson de band weer, maar Underworld had zijn naam al gevestigd. In 2010 bracht het duo het album Barking uit. Check een track van dat album hieronder!

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·