Fleetwood Mac verder zonder Lindsey Buckingham

Geschreven door op 10 april 2018 om 10:01
Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac) - Author: Steve Proctor - Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Fleetwood Mac heeft Lindsey Buckingham ontslagen uit de band. De gitarist en schrijver is het oneens met de aanstaande tournee en wordt vervangen door Neil Finn (Crowded House) en Mike Campbell (The Hearthbreakers).

Lindsey Buckingham ontslagen

Slecht nieuws voor de fans van Fleetwood Mac. Lindsey Buckingham verlaat de wereldberoemde Brits-Amerikaanse band uit onvrede over de aanstaande tournee, zo stelt muziekvakblad Rolling Stone. De schrijver van enkele wereldhits als ‘Go Your Own Way’ en ‘The Chain’ wordt vervangen door Neil Finn (Crowded House) of Mike Campbell (gitarist Tom Petty & The Hearthbreakers).

Lindsey Buckingham performing at the Neighborhood Theatre, Charlotte, NC, July 31, 2012. Author: Steve Proctor

Lindsey Buckingham treedt op in Neighborhood Theatre, Charlotte. Auteur: Steve Proctor

Statement Fleetwood Mac

Fleetwood Mac heet in een statement op de website de nieuwe bandleden welkom. “We zijn dolblij met de toevoeging van muzikale talenten van het kaliber Mike Campbell en Neil Flinn in de Mac familie,” zo is te lezen op de site van Rolling Stone. “Met Mike en Neil zullen we tijdens optredens alle hits spelen waar de fans van houden. Fleetwood Mac is altijd een creatieve evolutie geweest.” Een nieuwe stap in deze creatieve evolutie is dus het vertrek van Buckingham. “We willen deze spirit eren tijdens de opkomende tournee.” De site van Fleetwood zelf is (opmerkelijk genoeg) momenteel offline. Mocht de site binnenkort weer beschikbaar zijn en nuttige info bevatten, dan houden we u uiteraard op de hoogte.

Buckingham en Nicks

Lindsey Buckingham trad in 1974 met zijn toenmalige vriendin Stevie Nicks toe tot Fleetwood Mac. Fleetwood Mac bestond toen al zeven jaar, maar pas na de toevoeging van het muzikale duo werd de band een gigantisch en wereldberoemd succes. De gitarist schreef mee aan wereldhits als ‘The Chain’ en werd samen met Nicks het gezicht van de band. Ondanks de faam, is de relatie tussen de leden onderling altijd gespannen geweest. Vlak voordat de ‘Tango in The Night’  in 1987 begon, verliet Buckingham de band ook al uit onvrede.

 Stevie Nicks en Lindsey Buckingham ( Oberhausen 2003) - Eigendom: Bumperke. (wikimedia commons)

Stevie Nicks en Lindsey Buckingham tijdens een optreden in Oberhausen 2003. Auteursrechten foto: Bumperke. (Wikimedia Commons)

Succesvolle terugkeer

In 1996 keert Buckingham terug bij zijn oude muzikale vrienden. Zijn tweede periode in de band duurde met 22 jaar dus aanzienlijk langer, maar werden er minder hits geproduceerd.  Zijn meest recente live optreden is van juli vorig jaar, tijdens Classic East in New York. Deze set eindigde (hoe toepasselijk ook) met het nummer ‘Go Your Own Way’. Een nummer dat Buckingham nu dus letterlijk neemt en de band verlaat.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.