Dolores O’Riordan zou meewerken aan ‘Zombie’-cover van opkomende metalband

Geschreven door op 16 januari 2018 om 14:32
Dolores O'Riordan (The Cranberries) - Foto Eva Rinaldi (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0) Cranberries

The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan stond op het punt om vocalen op te nemen voor een cover van haar eigen hit ‘Zombie’. O’Riordan overleed de dag voordat de opnames zouden plaatsvinden.

Dolores O’Riordan zou nummer opnemen met metalband Bad Wolves

The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan stond op het punt om een samenwerking op te nemen met de opkomende metalband Bad Wolves. Dat onthult de Amerikaanse band in een statement op Facebook. De rockers werkten aan een cover van de Cranberries-hit ‘Zombie’ en toen O’Riordan de versie hoorde, bood ze aan om mee te zingen.

De Ierse zangeres zou haar vocalen op dinsdag 16 januari in Londen opnemen, maar overleed één dag daarvoor. O’Riordan werd slechts 46-jaar oud.

“Grootste compliment ooit”

Bad Wolves laat in het statement weten flink geschrokken te zijn van het plotselinge overlijden van de zangeres: “We zijn geschokt en bedroefd door het nieuws van het overlijden van Dolores, slechts enkele uren voordat ze vocalen zou opnemen voor onze versie van ‘Zombie’.”

De band noemt het feit dat O’Riordan bereid was om mee te werken aan de cover, het ‘grootste compliment dat een band ooit kan ontvangen’. Bad Wolves sluit het statement af met een steunbetuiging voor de familie, vrienden, geliefden en fans van de zangeres en laat weten de cover alsnog uit te gaan brengen, als ode aan de zangeres: “We hopen dat we haar nog steeds trots kunnen maken door onze versie van ‘Zombie’ met de wereld te delen.”

‘Zombie’

The Cranberries bracht de originele versie ‘Zombie’ in 1994 uit. De track groeide uit tot wereldwijde hit en bereikte de eerste positie in hitlijsten in onder meer Australië, België, Frankrijk, Duitsland en Denemarken. In Nederland bereikte het nummer de tweede plaats in de Top 40.

 

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The Cranberries Nieuws