Carrie Underwood scoort vijfde #1 album in de VS

Geschreven door op 7 november 2015 om 12:00

Terwijl collega-artiest Taylor Swift met “1989” de definitieve overstap maakte naar gelikte en commerciële Popmuziek, houdt Carrie Underwood zich nog altijd vast aan haar roots: Country. Haar vijfde album “Storyteller” verscheen vorige week en kwam binnen op #1 in de VS.

Status van superster in eigen land

Buiten Amerika is de status van Carrie (nog) niet heel groot. Het Amerikaanse publiek lijkt door al haar succes haast te zijn vergeten dat de zangeres in 2005 met gemak American Idol won en in eigen land een carrière creëerde die bijna net zo succesvol werd als die van tevens oud American Idol-winnares Kelly Clarkson. Het blijft bijzonder om te zien dat de Amerikanen er vaak in slagen om winnaars van talentenjachten zo groot te krijgen op commercieel gebied. Carrie verkocht al miljoenen platen en sleepte zelfs zeven Grammy Awards in de wacht.

Moederschap, nieuwe album en tournee

Na de release van een ‘greatest hits-album’ vorig jaar, koos Underwood even voor privé-geluk en beviel afgelopen maart van haar eerste kindje: een zoontje genaamd Isaiah. Vader van het jongetje is ijshockeyster Mike Fisher, met wie de zangeres sinds 2010 getrouwd is. Al vrij snel na haar verlof, dook Carrie opnieuw de studio is en het resultaat daarvan is uit sinds vorige week: haar nieuwste album “Storyteller”.

Met een #1 notering in de Amerikaanse Country Albumlijst, vestigt de zangeres een record: elk van haar vijf tot nu verschenen albums wist de eerste plaats in die lijst te bereiken. De succestrein voor Underwood dendert dus lekker door! Met “Storyteller” aan haar zijde, gaat Carrie ook weer op tournee. “The Storyteller Tour – Stories in the round” start begin 2016. Leuk voor die Amerikanen, maar lieve Carrie, wordt het niet eens tijd voor die langverwachte internationale doorbraak?

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stefan Ketelaar

Stefan Ketelaar, blogger bij artiestennieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Nieuws