The Cure brengt na elf jaar nieuw materiaal uit

Geschreven door op 20 maart 2019 om 15:52
The Cure Ziggo Dome, Andy Anderson, Robert Smith (The Cure) - Credits: Wikimedia Commons (publiek domein)

The Cure komt, na een stilte van elf jaar, met een nieuw album. Zanger Robert Smith maakte het nieuws bekend in ‘The John Maytham Show’.

Nieuw album The Cure

Goed nieuws voor fans van The Cure! De Britse punkband brengt na elf jaar een nieuw album uit. Dit maakte Robert Smith, zanger en gitarist van de formatie, bekend in een interview met festivalorganisator John Maytham. Maytham belde met Smith over het festival Rock on the Lawns, waar The Cure te zien zal zijn. De artiest vertelt in het gesprek dat de groep nieuw materiaal heeft opgenomen: “We’ve enjoyed it and we’ve just recorded a new album for the first time in 10 years. We cover different styles of music, but because it’s us doing it, it sounds like us.” De releasedatum en titel van de plaat zijn tot dusver onbekend.

‘Three Imaginary Boys’

De Britse formatie startte haar muzikale carrière in 1976 en debuteerde drie jaar later met het album ‘Three Imaginary Boys’. Daarna volgden hits als ‘Forest’, ‘Lullaby’ en ‘Friday I’m In Love’. ‘4:13 Dream‘, de meest recente plaat van de groep, kwam uit in 2008. In de zomer van 2019 staat The Cure op het podium van onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

 Bronnen: Nu.nl, www.capetalk.co.za

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.