The Beatles muziek kun je voortaan streamen

Geschreven door op 25 december 2015 om 13:28

De nummers van The Beatles zijn sinds gisteren overal te beluisteren, dus ook eindelijk via de streaming diensten Spotify en Apple Music.

Ze mogen dan wel zo’n 45 jaar uit elkaar zijn, maar als The Beatles dit soort nieuws aankondigen is dat nog altijd groot nieuws! Ze worden over het algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. 

The Beatles streamen

Geruchten waren er genoeg, maar de vraag blijft dan altijd: kloppen de geruchten? Ja hoor, dit keer wel! De muziek van The Beatles is voortaan namelijk via iedere streamingdienst te beluisteren. Via Spotify, Apple Music, Google Play, Tidal, Slacker, Groove, Rhapsody, Deezer en Amazon Prime. Spotify heeft laten weten dat de muziek niet alleen beschikbaar is voor abonnees, maar ook voor gebruikers met een gratis versie.

Waarom nu pas?

Bandleden Paul McCartney en Ringo Starr hebben nooit haast gemaakt met het digitaal beschikbaar maken van hun muziek. Zo duurde het ook tot 2010 voordat Beatles-muziek überhaupt te koop was op iTunes. Nu meer en meer mensen gebruik maken van diensten als Spotify, Pandora en Deezer, in plaats van via iTunes een album te kopen, hebben The Beatles er gelukkig ook eindelijk op ingespeeld.

Meest succesvolle muzikale act in Amerika

Het mogen dan Britten zijn, ze zijn wel de meest succesvolle muzikale act ooit in Amerika, gemeten naar het aantal verkochte fysieke albums: 172 miljoen. Dat laten cijfers van de Recording Industry Association of America (RIAA) zien. Volgens de Statistic Brain Research Institute hebben The Beatles in totaal wereldwijd 2,3 miljard albums verkocht.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · The Beatles Nieuws