Soulzanger Charles Bradley op 68-jarige leeftijd overleden

Geschreven door op 23 september 2017 om 23:15
Charles Bradley - Fotocredits: Manfred Werner - (Wikimedia Commons

Soulzanger Charles Bradley is overleden. Het management van de Amerikaanse zanger maakte het trieste nieuws op 23 september bekend.

Charles Bradley (68) overleden

Heftig nieuws uit de Verenigde Staten: Charles Bradley is overleden. Dit maakte zijn management op zaterdag 23 september bekend. In een verklaring op social media zeggen de vertegenwoordigers van de zanger:

“Mr. Bradley was ontzettend dankbaar voor alle liefde die hij van zijn fans kreeg en we hopen dat zijn liefdevolle boodschap herinnerd en doorgezet wordt. Bedankt voor jullie steun en gebeden in deze moeilijke tijd.”

Maag- en leverkanker

De 68-jarige zanger kreeg in 2016 te horen dat hij aan maagkanker leed. Bradley genas echter en kondigde afgelopen zomer nog enkele shows in Nederland aan. Later werd ook leverkanker bij de Amerikaan geconstateerd, waarna hij zich genoodzaakt zag om zijn optredens te annuleren.

‘Changes’

Charles Bradley werd pas op late leeftijd ontdekt door het grote publiek. De soulzanger raakte al op jonge leeftijd geïnspireerd door James Brown. Bradley trad vooral in de jaren negentig veelvuldig als James Brown-imitator op, onder de naam ‘Black Velvet’.

In 2011 verscheen dan eindelijk het debuutalbum van Bradley: ‘No Time for Dreaming’. In 2013 verscheen opvolger ‘Victim of Love’ en in 2016 bracht Charles zijn laatste plaat ‘Changes’ uit.

Bron: Facebook @thecharlesbradley

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Charles Bradley Nieuws · Nieuws