Charles Bradley annuleert tournee wegens ziekte

Geschreven door op 7 september 2017 om 12:32
Charles Bradley - Fotocredits: Manfred Werner - (Wikimedia Commons

Soulzanger Charles Bradley heeft zijn geplande concerten in Nederland geannuleerd wegens ziekte. Hij zou in december naar Nederland komen voor vijf concerten.

Charles Bradley annuleert concerten

De Amerikaanse soulzanger Charles Bradley annuleert vijf shows in Nederland wegens ziekte. Bradley moet behandeld worden voor leverkanker. Vorig jaar werd de zanger gediagnosticeerd met maagkanker, maar hij overwon en keerde na behandeling binnen zes maanden weer terug. Tijdens zijn tournee afgelopen week kwam hij erachter dat de kanker ook aangetroffen is in zijn lever.

De soulzanger sprak met de Amerikaanse website ‘Rollingstone’;

“Ik hou van jullie allemaal, door jullie zijn mijn dromen uitgekomen. Wanneer ik terugkom, zal ik, met Gods liefde, sterker zijn dan ooit. En met Gods wil, zal ik snel weer terugkomen.”

De afgelaste shows zouden plaatsvinden in Paradiso, Doornroosje, Rotterdam, Tilburg en Groningen. Naast optredens in Nederland is ook de rest van zijn tournee geannuleerd.

Charles Bradley - Fotocredits: Manfred Werner - (Wikimedia Commons

Charles Bradley – Fotocredits: Manfred Werner – (Wikimedia Commons

Wie is Charles Bradley?

Charley Bradley is geboren en getogen in Florida, Amerika. Hij zingt in de genres funk, soul en rhythm-and-blues. Rond zijn achtste jaar nam zijn moeder hem mee naar Brooklyn waar hij veel tijd op straat doorbracht. De zanger heeft veel meegekregen van ellende en armoede.

Bradley kreeg weer positiviteit en inspiratie toen zijn zus hem in 1962 meenam naar een concert van James Brown. Hierdoor raakte hij geïnspireerd in het maken van muziek.

Hij kreeg de kans om bij een instantie als kok te werken en ondertussen mocht hij af en toe optredens verzorgen. In zijn 51e levensjaar lukte het hem eindelijk om te leven van de muziek. Hij imiteerde zijn grote voorbeeld James Brown in een podium-act genaamd ‘Black Velvet’.

De artiest heeft ontzettend veel meegemaakt in zijn leven. Hij gebruikt zijn levenservaring als inspiratie voor zijn muziek. Zijn debuutalbum ‘No Time For Dreaming’ heeft ervoor gezorgd dat hij op zijn 62e eindelijk als zichzelf op het podium kon staan, in plaats van het imiteren van James Brown.

 

Bron: Nu.nl, Wikipedia.nl, Npo3FM.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Afgelast · Artiesten · Charles Bradley Nieuws · Nieuws