Kingsday Amsterdam is Koning van de Koningsfeesten

Geschreven door op 28 april 2015 om 14:59
Kingsland Festival - Bron Persbericht Startroopers

De zonnebrillen werden opgezet, bier werd getapt en er werd gesprongen op de allerbeste dj-sets van die dag. Kingsday was awesome!

Kingsday Amsterdam = Awesome!

Kingsday Festival, dat afgelopen maandag in het Olympische Stadion in Amsterdam werd georganiseerd, was weer een groot succes.

Feest DJ Ruud op Kingsday

Buiten het feit dat de sfeer al perfect was door het zonnetje dat was komen opdagen, was iedereen ook zeer te spreken over verschillende dj’s.

Helaas kwamen niet alle dj’s voor in deze positieve reviews. Nadat vier artiesten de dag openden, was Feest DJ Ruud aan de beurt. Iedereen kent hem als een drukke dj die veel leven in de brouwerij brengt. De verwachtingen lagen daarom erg hoog en helaas maakte hij die niet waar. Echter, hij kreeg het publiek dat vooraan stond goed mee. Het publiek dat daarachter stond helaas niet. Jammer Ruudje, volgende keer beter.

Kygo als hoogtepunt tijdens Kingsday

Kygo daarin tegen maakte de hoge verwachtingen wel waar. Al was hij niet de afsluiter, hij was zeker wel het hoogtepunt van de dag. Bovendien hoort zijn muziek ook niet op het einde. Het einde hoort te knallen, bij Kygo hoor je te relaxen. Voordat Kygo begon was het stadion nog vrij leeg. Toen de mixen van deephouse, balearic beats, electronica en downtempo van Kygo van start gingen, stond het Olympische Stadion al snel vol met swingend publiek. Bij zijn muziek kan je niet anders dan je ogen sluiten en dansen op de maat. Als je op dat moment ook nog de zon voelt branden op je gezicht is het compleet, meer heb je niet nodig.

De jonge DJ heeft ook al twee eigen tracks uitgebracht. Dit resulteerde in meer bekendheid. Maar met de remix van Cut Your Teeth brak hij ècht door. Ook in Amsterdam zag je het publiek van top tot teen genieten toen deze remix over het legendarische terrein galmde. Wat vind jij van Kygo? Ga even lekker in het gras liggen, sluit je ogen en luister hieronder naar zijn remix van Cut Your Teeth.

YouTube player

Jack Ü als afsluiter

Met een minimale vuurwerkshow, maar een vol stadion bewees Jack Ü maandagavond een waardige afsluiter te zijn. Zij kregen het voor elkaar het publiek tot aan achter te laten springen. Jack Ü bestaat uit twee grote en ervaren dj’s, namelijk: Skrillex en Diplo. Diplo had eerder die dag ook al gedraaid, maar dan solo. Door dat weergaloze optreden eerder die dag, wilde het publiek zijn tweede optreden in combinatie met Skrillex natuurlijk ook absoluut niet missen. Vandaar dat het complete stadion gevuld was met springende festivalgangers.

Normaal gesproken wordt er door festivalgangers niet echt gekeken naar hoe de DJ’s zich gedragen op het podium. Toch waren dit keer alle ogen op de draaitafel gericht omdat Skrillex daarop zijn danspasjes stond te showen. Doordat hij los ging, kregen velen ook de neiging om zichzelf compleet te laten gaan. Zo ontstond er hier en daar een mosh pit. Kortom: we kunnen niet wachten om Jack Ü op het volgende festival weer tegen te komen! Leuk om te weten: Jack Ü sluit, zover wij weten, altijd af met een remix van Where Are Ü Now van Justin Bieber.

Bekijk hieronder de aftermovie van Kingsday Amsterdam 2014.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.