Festival Report: Jera On Air 2017 zorgt voor knallende jubileumeditie!

Geschreven door op 3 juli 2017 om 12:36
Jera On Air 2 - Foto Kartien (ArtiestenNieuws)

Een weekend lang genieten van de geweldige line-up, bier drinken in de hitte en rondrennen in de moshpits: we hebben het over de 25e jubileumeditie van Jera On Air. Wij van Artiesten Nieuws waren erbij, hier blikken we terug op dit fantastische weekend!

25e editie Jera On Air!

Op 22, 23 en 24 juni stond het Limburgse plaatsje Ysselsteyn in het teken van Jera On Air. Het festival vierde dit jaar haar 25e jubileum. Alle reden dus voor een groot feest met een knaller van een line-up! En dat feestje werd goed gevierd in Limburg.

Jera On Air - Foto: Kartien Luinenburg

Jera On Air – Foto: Kartien Luinenburg

Pre-party

Dit jaar werd het festival op donderdagavond afgetrapt met een speciale pre-party. DJ Wichester zorgde voor een heuse partyrock-mix, terwijl DJ Talco voor de ska-punk hitjes zorgde. De avond werd afgesloten door DJ Sander Hoogendoorn, die het publiek vermaakte met echte punkrock- en metalclassics.

Grote namen op Jera On Air 2017

Voor de 25e editie pakte de organisatie flink uit. Namen als While She Sleeps, The Bouncing Souls, Against Me!, Suicidal Tendencies en Architecs stonden op het affiche voor de eerste echte volledige festivaldag. Ondanks dat het bloedheet was, genoot het publiek zichtbaar van alle optredens. Er werd volop gecrowdsurft en de mosh- en circlepits ontbraken ook zeker niet!

Het programma op de druilerige zaterdag zag er niet minder uit. Namen als The Charm The Fury, Moose Blood, Oceans Ate Alaska, Of Mice & Men en Me First And The Gimme Gimmes stonden op deze dag op het affiche. Doordat het een stuk minder warm was dan op vrijdag, waren er nog veel meer mosh- en circlepits. Daarnaast waren de crowdsurfers ook deze dag weer volop aanwezig.

Jera On Air - Foto: Kartien Luinenburg

Foto: Kartien Luinenburg

Bezoekers werden prima vermaakt

Naast de geweldige bands die er vrijdag 23 en zaterdag 24 juni te zien waren, zorgde de organisatie ook nog voor ander vermaak. Zo konden de bezoekers hun geld en bonnetjes kwijt bij de merch tent en was er keuze uit veel soorten voedsel. Een simpel frietje, of toch liever iets veganistisch? Het was geen probleem. Voor ieder was er wat wils!

Ook konden bezoekers meedoen aan een heus NK stagedive contest. Heb jij ooit wel eens van een podium op een mega springkussen gesprongen? Op Jera On Air was dit mogelijk!

Voor de bezoeker die het rondrennen in de moshpits toch iets te heftig vond, was er een terras met vernevelaars en parasols opgezet. Onder het genot van een ijskoud biertje kon je hier weer even op adem komen. Vooral op vrijdag in de hitte werd er goed gebruik gemaakt van deze gelegenheid.

Voor de echte diehard fans waren er speciale signeersessies georganiseerd. Zo had iedereen de gelegenheid om zijn of haar held(en) te ontmoeten.

Op naar 2018!

Dat de line-up bij iedereen in de smaak viel dat blijkt wel uit het aantal verkochte kaarten. Dit jaar hebben mensen uit ruim 25 verschillende landen het Limburgse plaatsje bezocht en waren er meer dan 10.000 bezoekers te vinden op het festival. En dat allemaal voor de unieke line-up en sfeer van Jera On Air.

Want ondanks dat Jera On Air een redelijk klein festival is, is de sfeer haast niet te overtreffen. Juist omdat het festival zo klein is blijft de sfeer gemoedelijk. Ondanks de harde muziek en moshpits zorgt iedereen goed voor elkaar en zorgt een bezoek aan Jera On Air voor mooie herinneringen en een unieke ervaring. Dit jaar heeft de organisatie zichzelf weer overtroffen.

Wij kijken uit naar Jera On Air 2018!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.