Bruce Springsteen komt na vijf jaar met gloednieuw studioalbum

Geschreven door op 25 april 2019 om 15:35
Bruce Springsteen (E Street Band, cropped) - Fotograaf Bill Ebbesen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Na vijf jaar brengt Bruce Springsteen een gloednieuw studioalbum uit! Dit heeft de zanger laten weten op zijn website en sociale media.

Nieuw album Bruce Springsteen

Een grote verrassing voor fans van Bruce Springsteen! Ondanks dat de zanger liet weten de komende jaren vrij te nemen, kondigt Springsteen op donderdag 25 april 2019 aan met een nieuw album te komen. Op vrijdag 14 juni 2019 komt de plaat ‘Western Stars’ uit, wat tevens het eerste nieuwe materiaal in vijf jaar is. De nieuwe single ‘Hello Sunshine’ is vanaf vrijdag 26 april 2019 om 00:00 uur te beluisteren. Op zijn Facebookpagina laat de artiest weten: “This record is a return to my solo recordings featuring character driven songs and sweeping, cinematic orchestral arrangements. It’s a jewel box of a record.”

Sound

Op de website van de ‘Dancing In The Dark’-zanger worden de dertien nummers beschreven als “a sweeping range of American themes, of highways and desert spaces, of isolation and community and the permanence of home and hope.” Inspiratie voor de nieuwe muziek zou ‘The Boss’ gevonden hebben in de popmuziek uit de late jaren 60 en de vroege jaren 70 afkomstig uit het zuiden van Californië.

Tracklist

 1. Hitch Hikin’
 2. The Wayfarer
 3. Tucson Train
 4. Western Stars
 5. Sleepy Joe’s Café
 6. Drive Fast (The Stuntman)
 7. Chasin’ Wild Horses
 8. Sundown
 9. Somewhere North of Nashville
 10. Stones
 11. There Goes My Miracle
 12. Hello Sunshine
 13. Moonlight Motel

Wereldtour

Op het forum van Greasy Lake, een tributepagina voor de wereldberoemde zanger, heeft een anonieme bron een lijst geplaatst met vermoedelijke tourdata van Springsteen. Tijdens de ‘Western Sun Tour’ zou de artiest langs onder andere Barcelona, Londen en Berlijn komen. De tour zou worden afgesloten in Rotterdam, met concerten op dinsdag 12 en donderdag 14 november 2019.

 

Bron: Facebook, Pitchfork, Greasy Lake, brucespringsteen.net

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.