Gerucht: “Ook bassist Cliff Williams terug bij AC/DC”

Geschreven door op 11 februari 2019 om 13:18
Nieuw AC/DC album, Cliff Williams (AC/DC, cropped) - Foto: Matt Becker (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

Een recent opgedoken foto zorgt voor een nieuwe stroom aan geruchten rond AC/DC! Na zanger Brian Johnson en drummer Phil Rudd, zou ook bassist Cliff Williams teruggekeerd zijn bij de band.

“Cliff Williams terug bij AC/DC”

Het gonst al maanden van de geruchten rond AC/DC. Het rumoer ontstond in de zomer van 2018, nadat foto’s opdoken waarop zanger Brian Johnson en drummer Phil Rudd gespot werden bij een opnamestudio in Vancouver. Nadat ook leadgitarist Angus Young en ritmegitarist Stevie Young bij dezelfde studio gezien werden, wisten velen het zeker: AC/DC is terug en werkt aan een nieuw album.

Tot nu toe was nog onbekend wie de basgitaar voor zijn rekening zou nemen op het mogelijke nieuwe album, nadat bassist Cliff Williams de band in 2016 had verlaten. Een nieuw opgedoken foto zorgt echter voor een nieuwe stortvloed aan roddels: Ook Cliff Williams zou terug zijn bij de band!

Foto in Vancouver

De Britse Williams werd samen met zanger Brian Johnson en een personal trainer gefotografeerd in een hotel in Vancouver, de stad waar het nieuwe album naar verluidt opgenomen wordt. De foto werd in december 2018 op Instagram geplaatst, maar stamt volgens Blabbermouth uit de periode dat de bandleden in de Canadese stad aanwezig waren om aan de nieuwe plaat te werken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Brian Johnson & Cliff Williams – AC/DC

Een bericht gedeeld door Scott Frinskie (@24eltoro) op

Turbulente jaren

De (mogelijke) terugkeer van de oud-bandleden volgt na een aantal turbulente jaren voor de Australische rockband. In 2014 moest de inmiddels overleden ritmegitarist Malcolm Young de band verlaten in verband met vergaande dementie. Drummer Phil Rudd verliet de band in 2015 vanwege juridische problemen en rechtszaken rond zijn persoon.

Ook zanger Brian Johnson hield het in 2016 voor gezien, wegens zware gehoorproblemen. Johnson werd destijds vervangen door Guns N’ Roses-zanger Axl Rose, die de Rock Or Bust Tour met de iconische rockers afmaakte. Na deze tour nam ook bassist Cliff Williams afscheid van de band.

 

Bron: Blabbermouth

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
AC/DC Nieuws · Artiesten · Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...