ABBA keert terug met behulp van virtual reality en artificial intelligence

Geschreven door op 27 oktober 2016 om 11:19
ABBA - Foto: doblecachanilla - Flickr (CC BY-SA 2.0)

ABBA keert terug met een liveshow, maar niet op de manier waarop velen misschien hadden gehoopt. Met behulp van virtual reality-technologie wordt er gewerkt aan een “digitale live experience” rondom het beroemde viertal.

ABBA: digitale experience

Samen met Simon Fuller, die bekend werd als manager van de Spice Girls, werkt de Zweedse groep aan een innovatief project. Door gebruik te maken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van virtual reality en artificial intelligence wil hij in 2018 een unieke live-ervaring creëren.

Mogelijk zullen Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid als hologram op het podium verschijnen. Op deze manier wil de Engelsman voornamelijk jongere generaties kennis laten maken met de popgroep die in de jaren 70 groot internationaal succes beleefde.

ABBA

Foto: doblecachanilla – Flickr

Reünie?

Fuller gaat voorlopig echter (nog) niet in op verdere details rondom zijn ambitieuze plannen. Alhoewel de leden van ABBA hem de afgelopen maanden naar verluidt hebben geholpen bij het uitdenken van zijn futuristische ideeën, is het nog onduidelijk in hoeverre dit betekent dat het Scandinavische kwartet weer actief zal samenwerken en/of bijeen zal komen. Eerder dit jaar kwamen de leden echter nog wel bij elkaar voor een jubileumfeestje. Er is dus altijd nog hoop…

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
ABBA Nieuws · Fun Content · Nieuws · Roddels · WTF