Amsterdam Dance Event begonnen

Geschreven door op 17 oktober 2012 om 9:45
Logo: Amsterdam Dance Event (ADE)

De komende dagen is Amsterdam dé dance hoofdstad van de wereld. Vanaf vandaag begint het Amsterdam Dance Event (ADE) en daar staan vrijwel alle grote namen in de dancescene van dit moment.

De 17e editie van het Amsterdam Dance Event gaat vandaag van start. Het 5 daagse dance-event is dit jaar groter dan ooit met meer dan 1700 artiesten op 75 verschillende locaties. Grote namen dit jaar zijn onder andere David Guetta, JXL (beter bekend onder zijn vroegere artiestennaam Junkie XL), Armin van Buuren, Afrojack, Fatboy Slim, Chase & Status en Paul van Dijk.

Het Amsterdam Dance Event is daarnaast ook een van de grootste conferenties ter wereld over electronische muziek. Zo zijn er dit jaar 3500 muziekexperts uit 65 landen uitgenodigd die overdag deel nemen aan conferenties over muziek, visuals en technologie. Daarnaast biedt Amsterdam Dance Event een platform voor nieuw talent in de vorm van ADE Next.

Buma, de organisator van het festival, verwacht zo’n 200.000 bezoekers op het festival. Een van de grootste publiekstrekkers wordt waarschijnlijk ook de uitreiking van de Mag Top 100 DJs Awards. Hierbij wordt jaarlijks de top 100 dj’s ter wereld bekend gemaakt. Vorig jaar stond David Guetta op nummer 1, net voor Armin van Buuren en Tiësto.

Junkie XL – Little Less Conversation ft. Elvis Presley

YouTube player

Site van het Amsterdam Dance Event

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.