The Weeknd aangeklaagd voor gebruiken illegale sample

Geschreven door op 10 december 2015 om 16:58

The Weeknd is aangeklaagd door het muziekbedrijf Cutting Edge Group. Het bedrijf claimt dat de zanger en zijn producers voor de single ‘The Hills’ een compositie hebben gesampled zonder toestemming.

The Weeknd baslijn

Het muziekbedrijf claimt dat de zanger de muzikale compositie van het nummer Revolution heeft gebruikt. De baslijnen van zijn enorme hit The Hills zijn volgens het bedrijf identiek aan de baslijnen die je hoort in Revolution. Het eerdergenoemde nummer is te horen in de sciencefiction film The Machine, wat in 2013 in de bioscopen draaide.

Twitterbericht

De kans dat mensen een vermoeden kunnen hebben dat de melodieën ‘gejat’ zijn is altijd aanwezig. Echter is het probleem voor The Weeknd in deze zaak dat co-producer Emmanuel ‘Million Dollar’ Mano via Twitter een privébericht stuurde naar componist Tom Raybould. In het bericht geeft Mano aan groot fan te zijn van de componist en dat hij zijn muziek heeft gesampled voor het volgende The Weeknd album. Raybould verzorgde de muziek voor de film.

Plagiaat

Het loopt de laatste tijd niet echt lekker voor The Weeknd. Eerder werden de zanger en zijn producers aangeklaagd door Mitch Moore, een regisseur die onder andere een promovideo maakte voor Majical Cloudz. De regisseur claimde dat het concept van zijn video gebruikt is in de video voor het nummer Can’t Feel My Face van The Weeknd.

Beluister hieronder de twee desbetreffende fragmenten. Hoor jij de overeenkomsten, of juist absoluut niet? Óf vind je juist dat het echt één op één gejat is van de filmmuziek? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · The Weeknd Nieuws · WTF