‘K-12’: de theatrale film van Melanie Martinez

Geschreven door op 19 september 2019 om 10:53
Melanie Martinez - Foto: DeShaun Craddock (Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0)

Waarom enkel een muziekalbum uitbrengen als je er ook een hele film bij kunt maken? Dat zal Melanie Martinez zich ongetwijfeld afgevraagd hebben, want onlangs verscheen haar album én film ‘K-12’.

Melanie Martinez brengt album en film ‘K-12’ uit

Toen Melanie Martinez eerder in september haar album ‘K-12’ uitbracht, verscheen tegelijkertijd een gelijknamige film. De 90-minuten durende film draait om een meisje genaamd Cry Baby (gespeeld door Melanie zelf) die naar een betoverende school wordt gestuurd. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin die het constant voor haar opneemt wanneer Cry Baby wordt gepest door de andere studenten, die op magische wijze gecontroleerd worden door de schooldirecteur en zijn werknemers. Samen zijn ze op een missie om het schoolsysteem K-12 neer te halen.

Sociale problemen

In de film komen videoclips van alle dertien nummers van het album voorbij, met dialogen tussendoor. Dat Melanie meer kan dan alleen zingen wordt wel duidelijk met deze film. Naast zingen, dansen en acteren schreef Martinez zelf ook het hele script, nam ze de rol van regisseur op zich en hielp ze bij het bewerken van de film.

De film behandelt sociale problemen, zoals pesten, transfobie en ongelijkheid. Het project heeft in totaal tussen de 5 en 6 miljoen dollar gekost. Melanie vertelde aan Variety: “Showing societal conditioning was a big goal of mine. I thought it was the perfect metaphor. School being like this thing that we have to go through and learn from when actually the learning come from experiences and just, like, life.”

De Melkweg

Melanie heeft al bevestigd dat er een vervolg komt op de film, maar hoe, waar en wanneer is nog niet bekend. Op 16 december staat de zangeres in de Melkweg om haar nieuwe album te promoten. Deze show is inmiddels uitverkocht.

Bekijk de film hier:

YouTube player

 

Bron: YouTube, Variety

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Melanie Martinez Nieuws · Nieuws