Live Report: Overstuur verkoopt grote zaal Luxor Live uit

Geschreven door op 25 september 2019 om 19:39
evenementenbranche, Unmute Us, evenementen, Evenementenbranche, Fleurine & Boys From Brazil, City of the Sun Boy Pablo The Last Internationale The Dutch Eagles, Ash Eden The orpahn brigade, re-play, Yola, Overstuur - CC0 Public Domain

Twee jaar geleden werd Overstuur pas opgericht, maar afgelopen zaterdag verkocht het technofeest met ruim 700 bezoekers de grote zaal van Luxor Live in Arnhem al uit! Artiesten Nieuws was erbij en deed verslag.

Live report: Overstuur

Een aantal maanden terug kondigde Overstuur aan dat ze verhuisden van de kleine zaal van Luxor Live, waar zo’n 300 mensen inpassen, naar de grote zaal van Luxor Live waar ruim 700 mensen inpassen. Een flinke gok, maar een juiste beslissing! Om 02:00 uur ’s nachts stond de hele zaal vol en waren alle tickets uitverkocht.

Line-up

Vanepatch, een opkomend techno dj-talent uit Breda die onder meer al op het festival Free Your Mind heeft gestraald, begint de avond met zijn euforische techno deuntjes. Zijn buitensporige energie werkt bijzonder aanstekelijk: de zaal staat al vanaf het begin goed gevuld! Na anderhalf uur is één van de residents van Overstuur aan de beurt: TYCO. Met zijn zorgvuldig uitgezochte plaatjes weet hij het publiek vlekkeloos te vermaken en de zaal perfect op te warmen voor de hoofd act.

Van 01:30 uur tot 03:00 uur is het tijd voor de headliner van de avond: VNTM Live. Hij weet zijn zweverige ondergrondse technosound piekfijn te combineren met opzwepende en progressieve melodieën (en dat allemaal live!). Niet voor niets dat hij al schitterde bij grote feesten zoals Awakenings en We Are Electric. Potwil, ook één van Overstuur’s residents, neemt het over en zorgt voor een strakke show waarin hij verrast, verbaast en de menigte tot totale extase brengt!

Als perfecte zoete kers op de taart mogen de laatste residents van Overstuur, de krullige tweeling Gate 44, het feest afsluiten. En hoe! Een zorgvuldig uitgekozen palet aan technoplaatjes bouwt op naar een finale waarbij Tiësto’s ‘Love Comes Again’ de gehele zaal tot één smelt.

Overstuur

Overstuur wordt eens in de drie maanden georganiseerd. Ongeveer anderhalf jaar geleden is het concept bedacht door vier Arnhemse jongens, met een obsessieve passie voor elektronische dansmuziek. Inmiddels hebben er al zeven edities plaatsgevonden en het zou zomaar kunnen dat deze jongens bijzonder groot gaan worden binnen de scene!

Eén ding is zeker: deze editie staat voor altijd in het geheugen gegrift van alle aanwezigen. Houd de Facebookpagina van Overstuur in de gaten voor de volgende editie, die zeer spoedig bekend zal worden gemaakt!

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Concertverslagen · Nieuws · Reports en Reviews