“Queen en David Bowie namen nog meer originele nummers op”

Geschreven door op 14 juli 2017 om 16:10
Queen en David Bowie - Eigen creatie

Een voormalig roadie van Queen heeft onthuld dat de iconische Britse band een flinke stapel nooit uitgebrachte nummers met David Bowie heeft opgenomen.

“Queen en David Bowie namen meerdere nummers op”

In 1981 brachten Queen en David Bowie samen de legendarische track ‘Under Pressure’ uit. Volgens Peter Hince, voormalig hoofd van Queens road crew, hebben de iconische muzikanten gezamenlijk nog veel meer nummers opgenomen!

Hince doet zijn onthulling in een opkomend boek over David Bowie van muziek historicus Neil Cossan: “Ze hebben samen een aantal originele nummers gespeeld en een paar covers. Ze waren gewoon aan het jammen in de studio en alles is opgenomen.”

“Het is rauw, maar goed”

De Britse krant The Guardian besloot Hince op te zoeken voor verdere uitleg: “Er is materiaal waarop Freddie en David samen zingen. Echte full-length rock-‘n-roll tracks. Rauw, maar goed.” Volgens de voormalig roadie is er geen twijfel mogelijk dat de opnames van de iconische muzikanten bestaan.

Brian May ondersteunt Hince

Hoewel vertegenwoordigers van Bowie en Queen weigeren om op de uitspraken te reageren, laat The Guardian weten dat de uitspraken van de roadie overeenkomen met een opmerking van Queen-gitarist Brian May.

May sprak onlangs met Mojo over het opkomende boek Queen in 3-D’. Tijdens het gesprek haalde de gitarist ook herinneringen op aan de studiosessie met David Bowie, waarbij ‘Under Pressure’ werd opgenomen: “Freddie en David kruisten de degens. De vonken vlogen er vanaf en daarom werd het zo geweldig. Niet alles van wat we maakten is ooit aan het licht gekomen, dus dat is misschien nog een idee.”

Zal het opgenomen materiaal ooit uitgebracht worden? Voor nu kunnen we, helaas, enkel hopen op een release.

Bron: The Guardian

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.