Uitgelicht: Drie bijzondere finalisten van de Amsterdamse Popprijs

Geschreven door op 5 december 2018 om 14:08
Amsterdamse popprijs - Artiestennieuws

Zaterdagavond 1 december 2018 won WIES de finale van Amsterdamse Popprijs 2018. Deze vond plaats in de Oude Zaal van de Melkweg. Lees hier meer over de andere bijzondere finalisten.

Finalisten Amsterdamse popprijs

WIES is de winnaar van de finale van de Amsterdamse Popprijs 2018, dè bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De Popprijs geeft beginnende bands de kans om bij gerenommeerde podia in Amsterdam te spelen en nieuw publiek aan te trekken. Eerder wonnen bands als Jagd, Mister and Mississippi en Yori Swart de bandcompetitie. Naast WIES waren er veel andere bijzondere finalisten aanwezig. We hebben er drie uitgelicht:

Allison Marble

Alison Marble wordt aangekondigd als een fijne, groovy Britpop band en maakt de verwachtingen meer dan waar. De vier jonge mannen staan zelfverzekerd op het podium, weten de zaal goed mee te krijgen en brengen flink wat sfeer met zich mee. We wanen ons in de 60’s wanneer de band het publiek trakteert op een scheut shoegaze en fijne gitaarriffs. We verwachten nog veel van deze band te horen in de toekomst.

AllisonMarble - Fotocredits: Laura Rosierse - Artiestennieuws

Allison Marble – Fotocredits: Laura Rosierse – Artiestennieuws

Queen’s Pleasure

We zagen Queen’s Pleasure eerder tijdens de release van Stijn Grul, de band die nu door het leven gaat als VALENTINO., en waren blij verrast toen we zagen dat de live performance van de jonge jongens alleen maar beter is geworden! Vuige, rammelende gitaarrock, met ontzettend strakke drumpartijen van drummer Sal, en ontzettend veel energie. Zanger Jurre weet hoe hij er een show van moet maken en het is mooi om te zien dat de bandleden het, vooral met elkaar, ontzettend naar hun zin hebben op het podium.

Queen's Pleasure - Fotocredits: Laura Rosierse - Artiestennieuws

Queen’s Pleasure – Fotocredits: Laura Rosierse – Artiestennieuws

Dan August

De band is nog maar net actief op social media en heeft nog geen muziek uitgebracht, evenals Queen’s Pleasure en Allison Marble, maar heeft duidelijk nagedacht over hun performance. Een vijftal zeer getalenteerde muzikanten vertelt hun door Americana en blues-geïnspireerde verhaal. Heel gek is het niet dat de nummers van Dan August veel overeenkomsten hebben met die van zanger Douwe Bob, gezien de twee zangers goed met elkaar omgaan. Het is lastig om een avond af te sluiten, zeker na de energiekelingen van Queen’s Pleasure, maar Dan August doet het toch maar mooi!

Dan August - Fotocredits: Laura Rosierse - Artiestennieuws

Dan August – Fotocredits: Laura Rosierse – Artiestennieuws

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.