Wie heeft de beste Youtube Cover?

Geschreven door op 16 oktober 2015 om 0:31

De afgelopen 10 weken hebben we iedere week twee knallende covers van YouTube tegenover elkaar gezet. Iedereen kon hierop stemmen. Wie is volgens jou de ultieme winnaar?

 

Youtube Cover Contest

YouTube barst van het talent en dat is ook ons niet ontgaan. Net als Esmee Denters en Justin Bieber zo ooit ontdekt zijn, heeft Artiestennieuws tien weken lang kansen gegeven aan YouTube talenten om hun cover met de wereld te delen. Elke week hebben we twee covers tegenover elkaar gezet, iedereen heeft kunnen stemmen. Wij vroegen ons nu na tien weken af: wie is de ultieme winnaar? Hieronder hebben we per week alle winnaars onder elkaar gezet. Onderaan dit artikel kun je stemmen!

 

Week 1: Four the Record

Four the Record is een band van zes personen. Bij elk nummer gebruiken ze alle stemmen, zoals te horen is op hun Youtube kanaal. Dit resulteert in prachtige meerstemmige nummers! Zoek ze ook eens op Facebook op!

 

Week 2: Curly

Curly, de artiestennaam van Karlijn van Rietkerk, heeft een hele zoete, lieve stem. Op haar Youtube kanaal of op Facebook  kun je meer filmpjes van haar vinden.

 

Week 3: BOXRUBA

BoXruBa is een energieke Nederlandse Indie Rockband. De band bestaat uit Aymar Middendorp (Vocals & guitars), Roel Denteneer (Guitars & backing vocals), Wouter van der Dennen (Keys & backing vocals),  Tim van de Sande (Bass) en Joost Kurstjens (Drums & percussion). Op 17 juni 2015 heeft de band een geweldige rock cover van het nummer Lean on (Major Lazer) op hun Youtube kanaal geplaatst. Wil je meer zien van BoXruBa? Kijk dan ook even op hun website: http://boxruba.com. Of volg de band op Twitter en Facebook.

 

 

Week 4: Märel Anna

Wil je meer zien van Märel Anna? Kijk voor meer covers op haar YouTube Kanaal of volg haar op Facebook.

 

Week 5: Henk Babois

Wil je meer zien van Henk? Kijk voor meer covers op zijn YouTube Kanaal of volg hem op Facebook. Henk heeft een prachtige stem en plaatst veel covers op social media. Aan zijn reacties te lezen op Youtube heeft hij al vele fans verzameld. Henk moest het opnemen tegen Owen Playfair, een iets bekender persoon in Nederland. Toch heeft hij deze contest gewonnen. Kan hij het ook winnen van deze negen anderen?

 

Week 6: Dionne Slagter

Wil je meer zien van Dionne? Kijk dan even op haar YouTube kanaal of volg Dionne op Facebook. Dionne heeft gestudeerd aan de Herman Brood Academie en komt uit Woerden. Buiten de filmpjes waarop ze zingt, plaatst ze ook veel lifestyle filmpjes. Je kan haar dan ook een fanatieke vlogger noemen.

 

Week 7: PAULA GOLDEBELD EN MARIT VAN BERKEL

Wil je meer zien van Paula? Kijk voor meer covers op haar YouTube Kanaal of volg haar op Facebook. Haar vriendin heet Marit van Berkel en is via deze Facebooklink te vinden.

 

Week 8: Bibi Willemse

Wil je meer zien van Bibi? Kijk dan even op haar YouTube kanaal of volg Bibi op Facebook. Volgens haar Facebookpagina studeert Bibi aan Juridische Hogeschool Avans-Fontys. In het verleden heeft ze aan de Rockacademie gestudeerd, en dat past natuurlijk precies bij haar als we haar video’s bekijken. You go girl!

 

Week 9: Maan de Steenwinkel

Dit was een bijzondere Youtube Cover Contest omdat we hadden besloten om twee audities van The Voice of Holland tegen elkaar te zetten. Maan tegen Jennie! Dit won Maan, daarom staat ze nu in deze lijst. Wil je meer zien van Maan? Ze heeft helaas geen YouTube Kanaal maar wel een Facebookaccount waar je haar op kan volgen. Maan is 18 jaar en heeft een tussenjaar genomen van school. Nu is ze bezig met zanglessen, theaterlessen, danslessen en haar bijbaantje. Een perfect jaar dus om auditie te doen voor The Voice of Holland.

 

Week 10: Marx Margono

Wil je meer zien van Marx? Kijk dan even op zijn YouTube kanaal of volg hem op Facebook. Marx leek op YouTube net zo onprofessioneel als degene tegen wie hij het moest opnemen. Echter, toen we zijn Facebookpagina bekeken, bleek hij een deelnemer te zijn geweest van The Voice Of Holland.  Ondanks dat vonden wij het een eerlijke strijd! Twee prachtige stemmen tegenover elkaar. Marx heeft het wel gewonnen, en daarom staat hij in deze lijst.

 

 

ARTIESTENNIEUWS ZOEKT YOUTUBE TALENT!

Tip de redactie!
Vanaf volgende week beginnen we gewoon weer opnieuw met tien nieuwe Youtube Cover Contesten. Ben je laatst een geweldige cover tegengekomen, of heb je misschien zelf een cover op YouTube staan? Artiesten Nieuws is op zoek naar verborgen Nederlands talent op Youtube!

Stuur een mailtje naar: inge.peeters@artiestennieuws.nl met daarin de link naar de video o.v.v. YouTube Cover Contest.

youtube cover contest

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Featured · Nieuws · Videos · Youtube Cover Contest