Aangifte tegen Akwasi na uitspraak tijdens Dam-protest

Geschreven door op 8 juni 2020 om 16:48
Akwasi - Fotocredits: DWDD- Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Er is aangifte gedaan tegen Akwasi. De rapper zou tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam in Amsterdam hebben opgeroepen tot geweld.

Aangifte tegen Akwasi

Tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam in Amsterdam deed Akwasi Owusu Ansah, beter bekend onder de artiestennaam Akwasi, een uitspraak die bij sommigen in het verkeerde keelgat is geschoten. De artiest zou hebben aangezet tot haat en geweld tegen Zwarte Piet. Zo zei Ansah op tweede pinksterdag in zijn toespraak dat hij Zwarte Piet “hoogstpersoonlijk een trap in het gezicht” wil geven.

De politie van Amsterdam bevestigt dat er één aangifte is binnengekomen en dat er komende week nog meer zullen volgen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van strafbare feiten.

Verzet

Het management van Ansah meldde zaterdag dat zijn uitspraak moet worden gezien als een oproep tot verzet en niet tot geweld. “Zolang er Nederlanders zijn die zich in blackface schminken rondom een kinderfeest, voelt dat voor vele Nederlanders als een klap in het gezicht. Aan die emotie heeft Akwasi woorden willen geven in zijn speech”, vertelt de woordvoerder van de zanger.

Akwasi overweegt overigens zelf om ook aangifte te doen tegen de vele dreigementen die hij online heeft ontvangen naar aanleiding van zijn speech. De rapper deelde een aantal screenshots op Instagram van de berichten die hij heeft ontvangen.

 

Bron: Instagram, NU.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Akwasi Nieuws · Artiesten · Nieuws · Roddels