Festival Report: Popronde Rotterdam, crowdsurfen in de platenzaak

Geschreven door op 6 november 2017 om 12:13

Ruim anderhalve maand trekt het reizende muziekfestival ‘De Popronde’ al door het land. Zaterdag 4 november streek het festival neer in Rotterdam. ArtiestenNieuws was erbij en genoot met volle teugen.

Popronde: 11 weken, 41 steden, 786 podia, 144 bands en artiesten

‘De Popronde’ geeft aan beginnende bands en artiesten de gelegenheid om gedurende 11 weken elke keer weer in een andere stad op te treden.

De optreden vinden plaats in concertzalen, platenzaken, kroegen en winkels. Deze worden voor de gelegenheid een dagje verbouwd tot poppodium.
In eerdere edities zagen wij al optredens in bruine kroegen, bibliotheken, schoenenzaken en bij de kapper.

Rotterdam pakt uit

Dit jaar heeft Rotterdam er veel werk van gemaakt, deze editie is de grootste van Rotterdam tot nu toe. Meer dan 90 bands en artiesten speelden in 42 verschillende locaties. Voorgaande jaren was de Popronde in Rotterdam slechts geconcentreerd rond de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Dit jaar waren er optredens te vinden in het gehele centrum van Rotterdam en daarbuiten.

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

‘Moon Moon Moon’ bij de kapper

De leden van indie band ‘Moon Moon Moon’ zetten hun gitaren, keyboards en drums midden in Mudly’s Barbershop. Terwijl de klanten in hun stoel geknipt en geschoren worden, speelt de band lekker toegankelijke indie songs.

Dat een kapperszaak eigenlijk niet ingericht is voor optredens maakt niemand iets uit. De band staat in een klein vrijgemaakt hoekje van de zaak. De kappers knippen dapper door en het publiek zorgt ervoor dat ze net niet bovenop de klanten in de kappersstoelen gaan zitten.

De band weet zelfs het publiek dat niet meer in de zaak past, en dus buiten in de regen moet blijven, tot het einde aan zich te boeien.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: Rene Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky laat klant crowdsurfend de platenzaak verlaten

Tusky, de band rond oud John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, speelt vandaag twee sets. De eerste set is een preview in platenzaak ‘De Plaatboef’ aan de Nieuwe Binnenweg.

‘De Plaatboef’ heeft eigenlijk geen plek voor een podium. Toch worden er elk jaar weer hier ‘instores’ gegeven, pal voor de toonbank.

Dit betekent, dat zolang de band speelt, er niet afgerekend kan worden. Nu laat het volume van de punk rock van Tusky het ook niet echt toe om zonder gehoorbescherming je een weg richting de toonbank te banen.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Ook hier is de zaak helemaal vol. Hard en snel worden de nummers op het publiek afgevuurd. De muziek zit in dezelfde hoek als het werk van John Coffey, zonder een kloon te zijn. Wel identiek is het enthousiasme en felheid waarmee gespeeld wordt.

Halverwege de set besluit toch iemand om zijn aankopen af te gaan rekenen. Zanger Alfred stelt voor dat de man de zaak het beste crowdsurfend weer kan verlaten. De beste man laat zich niet kennen en duikt bovenop het klaarstaande publiek. Zij begeleiden hem, al crowdsurfend, de zaak uit. Alleen de mosh pit ontbreekt, misschien volgend jaar even twee platenbakken opzij zetten.

ALASKA POLLOCK brengt licht in café Reijngoud

ALASKA POLLOCK (met hoofdletters !) zorgt steevast voor voldoende lichtpuntjes tijdens hun shows. Letterlijk met een achterwand vol lampjes die prachtig op de muziek mee oplichten. Ook muzikaal is dit heerlijke muziek die uitstekend past in Proeflokaal Reijngoud.

ALASKA POLLOCK - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

ALASKA POLLOCK – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Rotterdam is voor de band de zesde stad die zij aandoen tijdens De Popronde. De band, onder leiding van Jelte de Vries, is zeer goed op elkaar ingespeeld en laat het publiek door diverse muzikale landschappen dwalen. Onder andere de single “Read between the lines” laat het publiek lekker meebewegen en sommige zelfs lekker meezingen.

ALASKA POLLOCK neemt niet alleen hun eigen lichtjes mee maar ook steeds meer hun eigen fans.
De op het Klik Amsterdam Animation festival genomineerde clip van “Read between the lines” vind je hieronder:

Meer weten?

De Popronde toert nog tot 25 november door het land en sluit af in Amsterdam. Meer info? Check www.popronde.nl

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Appelpop 2018 maakt line-up compleet met zestien nieuwe namen De line-up van Appelpop 2018 is compleet! De organisatie van het gratis festival heeft de laatste zestien namen bekendgemaakt.  Line-up Appelpop 2018...
Lowlands Festival 2018 maakt wetenschapsprogramma bekend Het wetenschapsprogramma van Lowlands 2018 is bekend! De organisatie van het festival onthulde vanochtend welke science-activiteiten er allemaal op he...
Festival Report: Drift Festival, wat was je heet! Afgelopen zaterdag vond alweer de achtste editie van het heerlijke Drift Festival plaats in de voormalige fabriekshal De Vasim te Nijmegen. Een lekker...
Festival Report: Verrassend zonnig Best Kept Secret slaagt na jubileumjaar Best Kept Secret keerde dit jaar terug in de Beekse Bergen op 7,8 en 9 juni. Headliners als Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem vulden het...
Live Report: Bullet For My Valentine weet fans nog altijd te verrassen Maandagavond stond de Ronda-zaal van TivoliVredenburg vol met metalfans. Bullet For My Valentine trad op en bracht supportacts Shvpes en Asking Alexan...
Live Report: Waan je in de wirwar van Beck in 013 Beck staat al sinds 1985 op het podium, gewapend met een eeuwig jeugdige look en zijn herkenbare sound. Na in oktober vorig jaar eindelijk album ‘Colo...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu