Festival Report: Popronde Rotterdam, crowdsurfen in de platenzaak

Geschreven door op 6 november 2017 om 12:13

Ruim anderhalve maand trekt het reizende muziekfestival ‘De Popronde’ al door het land. Zaterdag 4 november streek het festival neer in Rotterdam. ArtiestenNieuws was erbij en genoot met volle teugen.

Popronde: 11 weken, 41 steden, 786 podia, 144 bands en artiesten

‘De Popronde’ geeft aan beginnende bands en artiesten de gelegenheid om gedurende 11 weken elke keer weer in een andere stad op te treden.

De optreden vinden plaats in concertzalen, platenzaken, kroegen en winkels. Deze worden voor de gelegenheid een dagje verbouwd tot poppodium.
In eerdere edities zagen wij al optredens in bruine kroegen, bibliotheken, schoenenzaken en bij de kapper.

Rotterdam pakt uit

Dit jaar heeft Rotterdam er veel werk van gemaakt, deze editie is de grootste van Rotterdam tot nu toe. Meer dan 90 bands en artiesten speelden in 42 verschillende locaties. Voorgaande jaren was de Popronde in Rotterdam slechts geconcentreerd rond de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Dit jaar waren er optredens te vinden in het gehele centrum van Rotterdam en daarbuiten.

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

‘Moon Moon Moon’ bij de kapper

De leden van indie band ‘Moon Moon Moon’ zetten hun gitaren, keyboards en drums midden in Mudly’s Barbershop. Terwijl de klanten in hun stoel geknipt en geschoren worden, speelt de band lekker toegankelijke indie songs.

Dat een kapperszaak eigenlijk niet ingericht is voor optredens maakt niemand iets uit. De band staat in een klein vrijgemaakt hoekje van de zaak. De kappers knippen dapper door en het publiek zorgt ervoor dat ze net niet bovenop de klanten in de kappersstoelen gaan zitten.

De band weet zelfs het publiek dat niet meer in de zaak past, en dus buiten in de regen moet blijven, tot het einde aan zich te boeien.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: Rene Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky laat klant crowdsurfend de platenzaak verlaten

Tusky, de band rond oud John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, speelt vandaag twee sets. De eerste set is een preview in platenzaak ‘De Plaatboef’ aan de Nieuwe Binnenweg.

‘De Plaatboef’ heeft eigenlijk geen plek voor een podium. Toch worden er elk jaar weer hier ‘instores’ gegeven, pal voor de toonbank.

Dit betekent, dat zolang de band speelt, er niet afgerekend kan worden. Nu laat het volume van de punk rock van Tusky het ook niet echt toe om zonder gehoorbescherming je een weg richting de toonbank te banen.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Ook hier is de zaak helemaal vol. Hard en snel worden de nummers op het publiek afgevuurd. De muziek zit in dezelfde hoek als het werk van John Coffey, zonder een kloon te zijn. Wel identiek is het enthousiasme en felheid waarmee gespeeld wordt.

Halverwege de set besluit toch iemand om zijn aankopen af te gaan rekenen. Zanger Alfred stelt voor dat de man de zaak het beste crowdsurfend weer kan verlaten. De beste man laat zich niet kennen en duikt bovenop het klaarstaande publiek. Zij begeleiden hem, al crowdsurfend, de zaak uit. Alleen de mosh pit ontbreekt, misschien volgend jaar even twee platenbakken opzij zetten.

ALASKA POLLOCK brengt licht in café Reijngoud

ALASKA POLLOCK (met hoofdletters !) zorgt steevast voor voldoende lichtpuntjes tijdens hun shows. Letterlijk met een achterwand vol lampjes die prachtig op de muziek mee oplichten. Ook muzikaal is dit heerlijke muziek die uitstekend past in Proeflokaal Reijngoud.

ALASKA POLLOCK - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

ALASKA POLLOCK – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Rotterdam is voor de band de zesde stad die zij aandoen tijdens De Popronde. De band, onder leiding van Jelte de Vries, is zeer goed op elkaar ingespeeld en laat het publiek door diverse muzikale landschappen dwalen. Onder andere de single “Read between the lines” laat het publiek lekker meebewegen en sommige zelfs lekker meezingen.

ALASKA POLLOCK neemt niet alleen hun eigen lichtjes mee maar ook steeds meer hun eigen fans.
De op het Klik Amsterdam Animation festival genomineerde clip van “Read between the lines” vind je hieronder:

Meer weten?

De Popronde toert nog tot 25 november door het land en sluit af in Amsterdam. Meer info? Check www.popronde.nl

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Toch geen vierde dag voor Pinkpop 2019 Helaas komt er geen vierde dag voor de jubileumeditie van Pinkpop in 2019. Eerder gingen er geruchten rond over een vergunning voor een extra dag....
Welcome to The Village kondigt o.a. Thomas Azier aan voor 2019 In juli 2019 vindt Welcome to The Village opnieuw plaats in Friesland! De eerste namen voor het vierdaagse festival zijn al bekendgemaakt.Eerste...
Dauwpop kondigt o.a. Kaiser Chiefs, De Staat en RONDÉ aan Dauwpop heeft nieuwe namen bevestigd voor 2019! Onder andere Kaiser Chiefs, De Staat en RONDÉ betreden het podium tijdens het Overijsselse festival. ...
Parkpop Saturday Night kondigt o.a. Nile Rodgers & Chic aan In juni 2019 vindt Parkpop Saturday Night weer plaats. De organisatie heeft de eerste, veelbelovende namen bekendgemaakt voor het Haagse festival....
Live Report: Feuerengel zet FLUOR in vuur en vlam Met een nieuw album en een Europese tour op komst heeft de hype rondom Rammstein zijn hoogtepunt bereikt. En daar kan tributeband Feuerengel mooi van ...
Rammstein concert binnen anderhalf uur uitverkocht Het concert van Rammstein in De Rotterdamse Kuip was donderdagmorgen binnen anderhalf uur uitverkocht. Hoe kom je nu nog aan tickets? Rammstein uitve...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu