Festival Report: Popronde Rotterdam, crowdsurfen in de platenzaak

Geschreven door op 6 november 2017 om 12:13

Ruim anderhalve maand trekt het reizende muziekfestival ‘De Popronde’ al door het land. Zaterdag 4 november streek het festival neer in Rotterdam. ArtiestenNieuws was erbij en genoot met volle teugen.

Popronde: 11 weken, 41 steden, 786 podia, 144 bands en artiesten

‘De Popronde’ geeft aan beginnende bands en artiesten de gelegenheid om gedurende 11 weken elke keer weer in een andere stad op te treden.

De optreden vinden plaats in concertzalen, platenzaken, kroegen en winkels. Deze worden voor de gelegenheid een dagje verbouwd tot poppodium.
In eerdere edities zagen wij al optredens in bruine kroegen, bibliotheken, schoenenzaken en bij de kapper.

Rotterdam pakt uit

Dit jaar heeft Rotterdam er veel werk van gemaakt, deze editie is de grootste van Rotterdam tot nu toe. Meer dan 90 bands en artiesten speelden in 42 verschillende locaties. Voorgaande jaren was de Popronde in Rotterdam slechts geconcentreerd rond de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Dit jaar waren er optredens te vinden in het gehele centrum van Rotterdam en daarbuiten.

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Moon, Moon, Moon (Popronde Rotterdam 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

‘Moon Moon Moon’ bij de kapper

De leden van indie band ‘Moon Moon Moon’ zetten hun gitaren, keyboards en drums midden in Mudly’s Barbershop. Terwijl de klanten in hun stoel geknipt en geschoren worden, speelt de band lekker toegankelijke indie songs.

Dat een kapperszaak eigenlijk niet ingericht is voor optredens maakt niemand iets uit. De band staat in een klein vrijgemaakt hoekje van de zaak. De kappers knippen dapper door en het publiek zorgt ervoor dat ze net niet bovenop de klanten in de kappersstoelen gaan zitten.

De band weet zelfs het publiek dat niet meer in de zaak past, en dus buiten in de regen moet blijven, tot het einde aan zich te boeien.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: Rene Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky laat klant crowdsurfend de platenzaak verlaten

Tusky, de band rond oud John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, speelt vandaag twee sets. De eerste set is een preview in platenzaak ‘De Plaatboef’ aan de Nieuwe Binnenweg.

‘De Plaatboef’ heeft eigenlijk geen plek voor een podium. Toch worden er elk jaar weer hier ‘instores’ gegeven, pal voor de toonbank.

Dit betekent, dat zolang de band speelt, er niet afgerekend kan worden. Nu laat het volume van de punk rock van Tusky het ook niet echt toe om zonder gehoorbescherming je een weg richting de toonbank te banen.

Tusky (Popronde 2017) - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Tusky (Popronde 2017) – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Ook hier is de zaak helemaal vol. Hard en snel worden de nummers op het publiek afgevuurd. De muziek zit in dezelfde hoek als het werk van John Coffey, zonder een kloon te zijn. Wel identiek is het enthousiasme en felheid waarmee gespeeld wordt.

Halverwege de set besluit toch iemand om zijn aankopen af te gaan rekenen. Zanger Alfred stelt voor dat de man de zaak het beste crowdsurfend weer kan verlaten. De beste man laat zich niet kennen en duikt bovenop het klaarstaande publiek. Zij begeleiden hem, al crowdsurfend, de zaak uit. Alleen de mosh pit ontbreekt, misschien volgend jaar even twee platenbakken opzij zetten.

ALASKA POLLOCK brengt licht in café Reijngoud

ALASKA POLLOCK (met hoofdletters !) zorgt steevast voor voldoende lichtpuntjes tijdens hun shows. Letterlijk met een achterwand vol lampjes die prachtig op de muziek mee oplichten. Ook muzikaal is dit heerlijke muziek die uitstekend past in Proeflokaal Reijngoud.

ALASKA POLLOCK - Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

ALASKA POLLOCK – Fotocredits: René Rosierse (ArtiestenNieuws)

Rotterdam is voor de band de zesde stad die zij aandoen tijdens De Popronde. De band, onder leiding van Jelte de Vries, is zeer goed op elkaar ingespeeld en laat het publiek door diverse muzikale landschappen dwalen. Onder andere de single “Read between the lines” laat het publiek lekker meebewegen en sommige zelfs lekker meezingen.

ALASKA POLLOCK neemt niet alleen hun eigen lichtjes mee maar ook steeds meer hun eigen fans.
De op het Klik Amsterdam Animation festival genomineerde clip van “Read between the lines” vind je hieronder:

Meer weten?

De Popronde toert nog tot 25 november door het land en sluit af in Amsterdam. Meer info? Check www.popronde.nl

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Vicky Leandros & George Dalaras naar Nieuwe Luxor Theater Rotterdam Vicky Leandros komt samen met haar collega George Dalaras naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Tickets voor de show gaan 21 september in de ver...
Solar Weekend 2018: Snikheet feestje aan de Waterplassen in Roermond De veertiende editie van Solar Weekend Festival aan de Maasplassen in Roermond werd vrijdagmiddag officieel geopend met het welbekende en traditionele...
Festival Report: Bospop beleeft geslaagde 38e editie Bospop 2018 zit erop! Het Limburgse festival beleefde afgelopen weekend haar 38e editie met grote namen als The Mavericks, Live en Zucchero. Artiesten...
Festival Report: Stof happen, jointjes roken en beuken op WOO HAH! 2018 De organisatie van WOO HAH! 2018 had dit jaar een spannende editie voor de boeg. Met de verhuizing van de Spoorzone in Tilburg naar de Beekse Bergen i...
Ghost vlamt op bloedhete editie van Dynamo Metal Fest Eén dag, één podium, negen bands. Duizenden metalheads verzamelden zich afgelopen zaterdag in het IJssportcentrum in Eindhoven voor de vierde editie v...
Festival Report: Zon, bier, gezelligheid, en stof op Zwarte Cross 2018 De 22e editie van de Zwarte Cross zit er weer op! Het festival, dat afgelopen weekend plaatsvond in het Gelderse Lichtenvoorde, is in de loop der jare...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Menu