Taylor Swift breekt samenwerking met Spotify

Geschreven door op 4 november 2014 om 11:20
Taylor Swift - Foto: Eva Rinaldi (CC Flickr) (CC BY-SA 2.0)

Taylor Swift heeft per direct al haar muziek teruggetrokken van Spotify. Haar nieuwste album, 1989, is dus ook niet meer beschikbaar via de muziekstreamingdienst.

De Amerikaanse hitzangeres geeft als reden op dat ze een te lage vergoeding krijgt voor haar nummers. De huidige vergoeding, één dollarcent per play, is niet toereikend genoeg. Ook Spotify zelf heeft de nieuwe ontwikkeling bevestigd en kwam tevens met een reactie.

“Wij zijn gek op Taylor Swift, net als onze gebruikers. In een maand tijd is haar muziek ruim 16 miljoen keer afgespeeld. Wij zijn dan ook bereid om samen met haar te bouwen aan een vergoedingsmodel waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn.”

Taylor Swift ging eerder dit jaar al zover om de Spotify een vorm van ‘moderne piraterij’ te noemen. Ze stelde dat haar albumverkopen door Spotify aanzienlijk geslonken waren. Daarnaast is ze van mening dat streamingdiensten muziek devalueren en een ‘onderwaardering van de kunst’ zijn.

Taylor Swift

Taylor Swift in Ziggo Dome

Gisteren werd bekend dat Taylor Swift met haar 1989-tour ook Nederland aan zal doen. Ze start haar wereldtour volgend jaar op 20 mei in het Amerikaanse Louisiana en staat ongeveer een maand later, op 21 juni, in de Ziggo Dome te Amsterdam. De reguliere kaartverkoop start vrijdag 7 november. Hier zijn echter nu al tickets vooraf te reserveren. De tour staat in het teken van haar nieuwste album 1989, die vorige week werd uitgebracht en in Nederland direct op nummer één binnenkwam.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Nieuws · Spotify Nieuws · Taylor Swift Nieuws