“Freddie Mercury verloor grootste deel van voet door AIDS”

Geschreven door op 22 mei 2017 om 15:26
Mercury Rising, Freddie Mercury (Queen) - Foto a a (Flickr (CC BY-SA 2.0)

Freddie Mercury verloor een groot deel van zijn voet door zijn strijd met de ziekte AIDS, zo onthult Queen-gitarist Brian May in een nieuw boek over de legendarische Britse band.

Freddie Mercury verloor groot deel voet

Queen-frontman Freddie Mercury verloor het grootste gedeelte van zijn voet als gevolg van de ziekte AIDS. Dit onthult gitarist Brian May in een nieuw fotoboek over de band, genaamd Queen in 3-D. In het boek heeft de gitarist het over de ziekte van de zanger:

“Het probleem was eigenlijk zijn voet en tragisch genoeg was daar nog maar zeer weinig van over. Hij liet het ons eens zien tijdens het eten. Hij zei, ‘Oh Brian, sorry dat ik je heb laten schrikken.’ Ik zei, ‘Ik ben niet geschrokken, Freddie, behalve het feit dat ik me realiseer dat je met deze verschrikkelijke pijn te maken hebt.'”

Gesloten

In een interview met de Britse krant The Sunday Times laat May verder weten dat de legendarische frontman zeer gesloten was over zijn ziekte. Zo sprak hij weinig met de overige bandleden over zijn strijd met AIDS:

“Hij zei ooit, ‘Ik geloof dat jullie weten dat ik ziek ben.’ Natuurlijk wisten we dat, maar we wilden het niet geloven. Hij zei, ‘Jullie weten waarschijnlijk dat ik hiermee zit en ik wil het er niet over hebben, zo zit het.’ En daarna ging hij weer over tot de orde van de dag.”

Freddie stierf uiteindelijk op 24 november 1991 aan een longontsteking als gevolg van AIDS. Slechts één dag voor zijn overlijden maakte de iconische zanger middels een persbericht aan de gehele wereld bekend dat hij aan de ziekte leed.

Queen in Nederland

Aankomend najaar is Brian May in Nederland te bewonderen! Op maandag 13 november staat de legendarische band Queen op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens de show wordt de iconische band ondersteund door zanger Adam Lambert.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.