Doe Maar naar W2 Den Bosch en Burgerweeshuis Deventer in 2012

Geschreven door op 16 april 2012 om 11:28
Henny Vrienten (Doe Maar) in 1986 - Fotocredits Bogaerds Rob (Wikimedia Commons & Nationaal Archief)

De Nederlandse band Doe Maar komt met twee extra optredens! De ska-formatie uit eigen land doet naast een viertal Symphonica In Rosso shows in het Gelredome Arnhem als extraatje nog eens 2 intieme clubshows in september. En wel op 21 September in de W2 ’s Hertogenbosch en op 26 september in het Burgerweeshuis Deventer.

Dat meldden beide poppodia vandaag op hun websites. De band rond zanger Henny Vrienten doet dit in het kader van een tweetal try-out shows. Want in oktober komt de voltallige groep maar liefst 4 keer naar het Gelredome in Arnhem voor de ‘Symphonica In Rosso’ shows, die eerder al door Marco Borsato, Sting en Diana Ross werden gedaan.

Doe maar is met recht misschien wel de meest succesvolle Nederlandse band uit de jaren tachtig te noemen, een rage in Nederland werd de band met nummers die vaak werden vergeleken met het oeuvre van ‘The Police’. Grote hits zijn o.a. De Bom, Nederwiet, Doris Day, Is Dit Alles, en 1 Nacht Alleen.

Toch ging de formatie in 1984 na diversen verschuivingen in bezetting dan toch echt uit elkaar. Tot in 2000, toen kwam de groep in de meest bekende setting weer bij elkaar voor een aantal reünieshows en in 2007 kwam er zelfs een musical van de band. Ook in 2008 stonden weer een klein aantal shows op de planning en nu is het dus naast de Symphonica In Rosso Shows dus ook deze twee try-outs.

Update: inmiddels is er ook een derde show aangekondigd: 27 september in de Dru Cultuurfabriek in Ulft.

De kaartverkoop voor de Symphonica in Rosso optredens is inmiddels gestart via Live Nation, kaarten voor de twee nieuw aangekondigde shows zullen beschikbaar zijn vanaf vrijdag 20 april om 12.00 (W2) en zaterdag 21 april om 14.00 (Burgerweeshuis).
Is het nou uitverkocht? Zoek dan naar Doe Maar Tickets via deze veilige ticketvergelijker, hier vindt men een overzicht van alle aankomende optredens van de band!

Doe Maar – De Bom:

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Concertaankondigingen · Doe Maar Nieuws · Nieuws