Broederliefde dit jaar niet te zien op Bevrijdingsfestivals

Geschreven door op 22 maart 2017 om 15:41
Broederliefde - Fotocredits Limburg811 (Wikimedia Commons)

Broederliefde gaat niet optreden tijdens Bevrijdingsfestivals dit jaar. De rapgroep heeft zich teruggetrokken van alle Bevrijdingsfestivals, zo meldt 538Nieuws.

Broederliefde trekt zich terug

Broederliefde zal dit jaar geen optredens geven op Bevrijdingsfestivals. Rapper Sjaf van de hiphopformatie vertelde tegenover 538Nieuws dat de groep zich terugtrekt.

Eerder kwam de formatie in het nieuws toen bekend werd dat het geen Ambassadeur van de Vrijheid meer zou zijn. Dit besloot het Nationaal Comité 4 en 5 mei naar aanleiding van een video waarin één van de rappers van de groep antisemitische leuzen scandeerde. Ze mochten desondanks gewoon optreden op Bevrijdingsfestivals, maar hebben inmiddels zelf besloten hiervan af te zien.

“Broederliefde gewoon welkom”

Niek van der Sprong, organisator van het Bevrijdingsfestival in Zwolle, vindt het jammer dat de groep niet zal optreden. De Nederlandse rappers waren gewoon welkom op zijn festival, zo meldt Nu.nl. De andere vijf Bevrijdingsfestivals zouden deze mening delen.

Vervanging

De Bevrijdingsfestivals zullen nu dus op zoek moeten naar vervanging. Het festival in Zwolle heeft inmiddels aangekondigd dat de Rotterdamse zanger Fais in de plaats van de heren zal optreden.

Bron: Radio538 en Nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Broederliefde Nieuws · Nieuws