Bono en Youssou N’Dour gaan concert geven in Afrika

Geschreven door op 8 september 2011 om 9:30
Elijah Hewson, Inhaler, best verdienende artiesten, Bono (U2) - Fotograaf Peter Niell - Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Bono en Youssou N’Dour gaan Afrika helpen.

Ze willen met een wereldwijde campagne de hongersnood in Afrika gaan bestrijden. De Britse persdienst Reuters meldt dat deze campagne volgend jaar moet worden afgesloten met een groots benefit concert in Kenia.

N’Dour kondigde woensdag aan: “We lanceren het New Africa initiatief in samenwerking met Afrikaanse landen en vrienden van Afrika”. De dag ervoor had hij in Kenia het grootste vluchtelingenkamp ter wereld bezocht.

De Senegalese zanger wil een ‘solidariteitsfakkel’ de wereld rond laten gaan, tot aan het concert dat ergens in februari gaat plaatsvinden. Met deze fakkel wil hij wereldwijde aandacht vragen voor de hongersnood in Afrika en geld inzamelen om er iets tegen te doen.

Bono, de bekende zanger van U2, gaf direct aan te willen meewerken met de plannen van N’Dour. Volgens N’Dour zei Bono aan de telefoon: “Je kan op me rekenen en ik zal je volledig steunen, want ik ben een vriend van Afrika.”

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Bono Nieuws · Concertaankondigingen · Nieuws · U2 Nieuws