Songfestival 2020 naar Rotterdam of Maastricht

Geschreven door op 16 juli 2019 om 17:44
Het Grote Songfestivalfeest, Duncan Laurence, Eurovisie Songfestival - Fotocredits: Yaroslav Dorn - Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Het Eurovisie Songfestival zal volgend jaar in Rotterdam of Maastricht plaatsvinden. De overige drie kandidaten – Utrecht, Den Bosch en Arnhem – zijn afgevallen.

Songfestival naar Rotterdam of Maastricht

Muziekfans vanuit heel Europa zullen zich volgend jaar in Rotterdam of Maastricht verzamelen voor het Eurovisie Songfestival! De steden zijn de laatste twee overgebleven kandidaten om het evenement te organiseren, wat betekent dat Utrecht, Den Bosch en Arnhem zijn afgevallen. Dit nieuws maakte Eurovision zojuist bekend op haar website.

De vijf steden dienden onlangs allen hun officiële bidbook in om het Songfestival te organiseren. Eurovision meldt dat het selectiecomité de bids van de steden in Zuid-Holland en Limburg het sterkst acht. Het comité werd bij hun besluit geholpen door technische experts en de EBU (European Broadcasting Union). De organisatie zal de komende weken op bezoek gaan in Maastricht en Rotterdam om de gekozen locaties te bekijken.

Duncan Laurence

Nederland krijgt in 2020 de eer om het festival te organiseren nadat Duncan Laurence in mei 2019 een historische overwinning boekte. De singer-songwriter won het Eurovisie Songfestival met zijn track ‘Arcade’.

 

Bron: Eurovision

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Eurovisie Songfestival Nieuws · Festivals · Nieuws