Top 10 allerleukste grote nummer 1-hits uit de jaren 80

Geschreven door op 7 juli 2017 om 16:19
Michael Jackson – Fotocredits: Zoran Veselinovic – Wikimedia Commons (CC BY-SA 2.0)

Ben jij opgegroeid in de jaren 80? Dan kan je deze grote hits uit de jaren 80 waarschijnlijk wel meezingen. De redactie heeft maar liefst tien grote nummer 1-hits voor jullie op een rijtje gezet!

Top 10 hits uit de 80’s

Speciaal voor jou heeft de redactie een hitlijst uit de jaren 80 samengesteld met (volgens ons) de allerleukste nummer 1-hits uit de jaren 1980 tot en met 1989. Zijn we een grote hit vergeten? Laat het ons weten!

10. Michael Jackson – Rock With You

Dit nummer van Michael Jackson heeft in 1980 maar liefst vier weken op nummer één gestaan bij de Amerikaanse Billboard Hot 100. De originele naam van de plaat ‘Rock With You’ is eigenlijk ‘I Want To Eat You Up’, maar Michael was bang dat dat zijn imago zou veranderen.

YouTube player

9. Queen – Crazy Little Thing Called Love

Het nummer van rockband Queen heeft ook vier weken in de Billboard Hot 100 gestaan. Veel fans vonden dit nummer lijken op een liedje wat Elvis Presley zou kunnen maken. Wist je trouwens dat Queen tegenwoordig optreedt met Adam Lambert?

YouTube player

8. Lionel Richie – All Night Long

Op 11 november 1982 bereikte dit nummer van Lionel Richie de top van de Billboard Hot 100. Wist je trouwens dat Lionel Richie op het nieuwe album van Aretha Franklin te horen is?

YouTube player

7. Diana Ross – Upside Down

Op 6 september 1980 belandde dit nummer in de Hot 100. Dit is de grootste hit ooit van Diana Ross, het nummer komt ook voor in een Mercedes reclame.

YouTube player

6. Joan Jett & The Blackhearts – I Love Rock ‘N Roll

In 1982 heeft dit nummer maar liefst zeven weken op nummer één gestaan. Joan Jett vertelde in een interview met MOJO dat ze erg trots is op dit nummer.

YouTube player

5. Blondie – Call Me

In april 1980 stond dit nummer op de eerste plaats. Dit nummer is door velen gecoverd: in 2008 door onder andere een heavy metal band en in 2009 door Franz Ferdinand tijdens War Child Present: Heroes. Dit nummer is ook in de film American Gigolo gebruikt. Wist je dat Blondie onlangs nog een nieuwe plaat heeft uitgebracht?

YouTube player

4. Survivor – Eye Of The Tiger

Deze single won een Grammy Award voor Best Rock Performance. Dit nummer was ook genomineerd voor Song of the Year, maar helaas werd die niet gewonnen.

YouTube player

3. Olivia Newton-John – Physical

Dit nummer stond maar liefst tien weken op nummer één! De track werd door Billboard uitgeroepen tot nummer één sexiest song of all time. 

YouTube player

2. The Police – Every Breath You Take

‘Every Breath You Take’ was de grootste hit in 1983, hij stond maar liefst acht weken aan de top. In 1984 won dit nummer een Grammy Award voor Song Of The Year en voor Best Pop Performance. 

YouTube player

1.  Queen – Another One Bites The Dust

Freddie Mercury vond deze track waanzinnig. Brian May vertelde aan MOJO dat Mercury het nummer echt speciaal wilde maken. Ook dit nummer is te vinden in een reclamespotje van een automerk: de Dacia Duster.

YouTube player

Bron: Billboard

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Videos