Muziekjaar 2006: de tien grootste hits van tien jaar geleden

Geschreven door op 13 december 2016 om 17:28
Marco Borsato,Onder Aan De Berg - Foto: Steven Chiefa - Wikimedia Commons - (CC BY-SA 3.0)

Ken jij ze nog? Deze tien hits stonden tien jaar geleden bovenaan alle hitlijsten. We nemen je mee op een muzikale reis door 2006:

10. Sergio Mendes feat. Black Eyed Peas – Mas que nada

Mas que nada werd zelfs al 50 jaar geleden voor het eerst door Sergio Mendes opgenomen. Voor zijn album Timeless uit 2006 stak Mendes het nummer in een nieuw jasje. Met succes: de versie met de Black Eyed Peas werd één van de grootste hits van het jaar!

YouTube player

9. Basshunter – Boten Anna

De Zweed Basshunter schreef dit nummer niet over een boot, maar over een chatbot. Het werd een enorme hit en ook de Nederlandse versie van de Gebroeders Ko werd erg populair. Het origineel werd de grootste hit!

YouTube player

8. Guillermo & Tropical Danny – Toppertje!

Niemand kende de twee Amsterdammers, maar nadat Giel Beelen Toppertje! ooit twee uur non-stop draaide op 3FM, stond het nummer van Guillermo en Tropical Danny maar liefst zeventien weken in de Nederlandse Top 40!

YouTube player

7. Jan Smit – Als de morgen is gekomen

Hoewel het nummer over een flinker kater na een avondje uit gaat, zal Jan Smit er dat waarschijnlijk niet aan hebben overgehouden. Het werd één van de grootste hits van het jaar 2006.

YouTube player

6. Gnarls Barkley – Crazy

Hoewel het nummer slechts de derde positie in de Top 40 wist te halen, heeft het wel bijna een half jaar in de hitlijsten gestaan. Dat is toch zo gek nog niet?

YouTube player

5. Andrea Bocelli & Marco Borsato – Because We Believe

Speciaal voor Nederland en België mocht Marco Borsato meedoen op Because We Believe van Andrea Bocelli. Met succes, want het duet is het op vier na populairste nummer van dat jaar geworden. Bocelli stond in 2006 voor het laatst op een Nederlands podium, maar volgend jaar komt ie terug!

YouTube player

4. Juanes – La camisa negra

Het Spaanse lied van de Colombiaanse Juanes was één van de grootste hits van het jaar.

YouTube player

3. Shakira feat. Wyclef Jean – Hips Don’t Lie

Volgens Shakira was het nummer nooit gepland, maar kwam het toevallig zo toen ze Wyclef Jean tegenkwam op vakantie. Toeval of niet: een kneiter van een hit werd het.

YouTube player

2. Raffaëla – Right Here Right Now

Het nummer van Idols-winnares Raffaëla Paton stond zes weken bovenaan de Single Top 100. Het haalde ook nog eens de platinia-status doordat de single meer dan 80.000 keer over de toonbank ging.

YouTube player

1. Marco Borsato – Rood

Rood is de kleur van Symphonica in Rosso. Tien jaar geleden was de eerste editie en speciaal daarvoor kwam Borsato met dit toepasselijke nummer. Het bombastische nummer viel net als Symphonica in Rosso goed in de smaak, want het werd de allergrootste hit van 2006!

YouTube player

Bron: Dutch Charts

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · ·
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes