Soullegende Stevie Wonder ontvangt Icon Award 2012

Geschreven door op 11 mei 2012 om 14:07
Stevie Wonder - Fotograaf: Thomas Hawk | Flickr (CC BY-NC 2.0)

De legendarische soulzanger Stevie Wonder zal binnenkort weer een prijs aan zijn collectie kunnen toevoegen. Want naast meer dan 25 Grammy’s en talloze nummer 1 hits ontvangt de 61-jarige binnenkort ook de Icon Award bij de Billboard Music Awards in Las Vegas.
Het heugelijke nieuws werd vandaag bekend gemaakt op de website van de awardshow.

Daarmee is de zanger, bekend van o.a. ‘Higher Ground’, ‘Superstition’ en ‘Sir Duke‘ de opvolger van Neil Diamond, die vorig jaar de award in ontvangst nam.
De zanger en pianist ontvangt de prijs vanwege zijn grote invloed in de muziekwereld. Vandaar dat de organisatie de zanger, die inmiddels al 32 nummer 1 singles op zijn naam heeft staan, beloond met deze prestigieuze prijs.

Wonder’s carriere is inderdaad met recht een grootse prestatie, want al sinds de komst van zijn eerste album ‘Fingertips (Pt. 2)’ uit 1963 verloopt de carrière van de blinde artiest super.
Overigens moet Wonder de award nog ophalen tijdens de officiele uitreiking bij de Billboard Music Awards. Verdere nominaties voor awards als ‘Beste Artiest’, ‘Beste Lied’ en ‘Beste Album’ zullen dan ook worden uitgereikt, en wel op 20 mei aanstaande. Grote kanshebbers heirvoor zijn o.a. Adele, LMFAO en Rihanna.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Stevie Wonder Nieuws