Festival Report: Drift Festival, wat was je heet!

Geschreven door op 13 juni 2018 om 17:43
The Other Favourites, Paula Temple, Tabitha, Moonchild, tickets winnen, Exit Eden, The Black Madonna, collabro, Mercury Rising, BlocBoy JB, Ultimate Eagles, Concert, publiek, show, optreden - Bron Pixabay (Creative Commons Zero (CC0) license) Louis Cole Joris Voorn

Afgelopen zaterdag vond alweer de achtste editie van het heerlijke Drift Festival plaats in de voormalige fabriekshal De Vasim te Nijmegen. Een lekkere mengelmoes van veel zon, techno, elektro, house en foute disco-hits op een rauwe locatie. Kortom: de perfecte combinatie voor een geslaagd festival!

Drift 2018 opnieuw geslaagd feest

Dat het elk jaar weer een geslaagd feest is, daar lijken meer mensen zo over te denken. Elk jaar lijkt het steeds drukker te worden op het festival dat plaatsvindt in de voormalig kunstzijdespinnerij fabriek. Waar eerst alleen de trouwe Nijmegenaren Drift – Om Te Dansen als hun lentefestijn zagen, lijkt het festival elk jaar aan naamsbekendheid te winnen door heel het land. Zo waren er dit jaar groten getale randstadters aanwezig om ook een kijkje te nemen bij dit Nijmeegse feest.

Organisatie tot in de puntjes verzorgd

Dat Drift elk jaar weer een succesverhaal is, is misschien wel te danken aan de tip toppe voorbereiding gedurende een half jaar voor het festival. Programma, productie, horeca, indeling; alles wordt tot in de puntjes verzorgt door organisator Diede van Overbeek en collega’s. “Wanneer de deuren open gaan, de eerste mensen binnen komen en iedereen zich welkom en veilig voelt, dat is als organisator één van de mooiste momenten. Dat is een high waar geen drug tegenop kan”, aldus de organisator.

Drift Festival 2018 staat klaar. Tot morgen!?

Een bericht gedeeld door Driftomtedansen (@driftomtedansen) op

En dat die organisatie tot in de puntjes is verzorgd, dat is duidelijk! Bij aankomst staat er een lange rij vol met festivalgangers die met trappelende voetjes het festivalterrein op willen. Omdat er aan vitamine D (lees: zon) op elke Drift lente-editie nooit een gebrek is, zijn de organisatoren zo handig geweest om deze rij zo te positioneren dat iedereen fijn in de schaduw van de brug staat. En water? Dat is voor de verandering gewoon maar 1 muntje en tevens bij te vullen op verschillende waterstations verspreid op het festival. Klasse organisatoren!

Gemoedelijke sfeer

Eenmaal binnen aangekomen wordt je steeds weer verrast. Een techno stage omringt door containers, een rave-kelder met lasershows of een disco-stage waar festivalgangers die lekkere moves uit de kast kunnen trekken: Het kan hier allemaal. Binnen heerst een gemoedelijke en vriendelijke sfeer onder de festivalgangers.

Wanneer de hitte een beetje is afgekoeld, dan pas merk je waar Drift – Om Te Dansen zijn naam vandaan heeft. Of het de Nijmegenaren zijn of de moves van de Randstadters, valt niet te zeggen. Maar iedereen heeft het goed naar zijn zin!

Sprakeloos! Dit was Drift Festival 2018, tot volgend jaar! ? Foto: Tim Buiting

Een bericht gedeeld door Driftomtedansen (@driftomtedansen) op

Duurzaam

Drift’s achtste editie is een feit. Heb jij nog geen genoeg gehad van Drift of ben je nieuwsgierig naar de volgende editie? Houd dan goed de website in de gaten, of volg de organisatie op Facebook!

Leuk feitje: Dit was de eerste Drift-editie die volledig op groene stroom heeft gedraaid! Naast duurzame energie werd er ook duurzaam eten/drinken verkocht (dat verklaart de hervulbare waterflesjes) en werden verschillende sprekers uitgenodigd die hun weg hebben gevonden richting duurzaamheid.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Stephanie Stam

webredacteur op www.artiestennieuws.nl
Stephanie Stam, webredacteur bij ArtiestenNieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Reports en Reviews
Responsive Menu
Add more content here...